Szerda reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. október 21.)

Pénzcentrum2020. október 21. 07:45

Nem szeretnél lemaradni a hírekről, akciókról? Nem tudod követni az időjárásváltozást? Olvass el mindent egy helyen a Pénzcentrumon! Mutatjuk azokat az aktualitásokat, amelyekről érdemes tudni a mai napon. 2020. október 21., szerda.

Névnap

Orsolya

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 363.20 Ft
USD: 306.65 Ft
CHF: 338.46 Ft
GBP: 397.84 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 33700.78
OTP: 10030 Ft
MOL: 1636 Ft
RICHTER: 6770 Ft

Országos középtávú előrejelzés

Október 21. szerda: Fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, de főként északon időnként vastagabb is lehet a felhőzet. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon megerősödik, néhol viharos közeli lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 21 fok között alakul, csak északkeleten lehet kissé hűvösebb. Késő estére 6 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Október 22. csütörtök: Délen, délkeleten derült vagy gyengén felhős lesz az ég, több órára kisüt a nap, az ország északi felén tartósabban felhős, párás, ködös területekre is számítani lehet. Általában nem várható csapadék, de a felhős, párás körzetekben előfordulhat gyenge szitálás. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, a Dél-Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 22 fok között alakul, de a borult részeken ennél kissé hűvösebb lesz.

Október 23. péntek: Délen, délkeleten változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napsütéssel. Elsősorban az ország északnyugati, északi felén sokfelé számítani lehet rétegfelhőre, illetve párásságra, ködfoltokra. Estétől mindenütt vastagszik a felhőzet. Általában nem várható csapadék, de a felhős, párás körzetekben előfordulhat gyenge szitálás. Északon többnyire mérsékelt marad a légmozgás, délen sok helyütt megélénkül a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 21 fok között alakul, északon lesz a hűvösebb idő.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Hajnalban rétegfelhőzet, illetve ködfoltok nehezíthetik a látási viszonyokat. Emellett a ködös tájakon szitálás is előfordulhat, amely síkossá teheti az utakat. Kedden a Dunántúlon viharos lökések is nehezíthetik az iránytartást. Az időjárás most koncentráció-zavart okozhat, figyeljünk jobban egymásra.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Melegfront jellegű hatás miatt fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás jelentkezhet, és ingerlékenyebbekké válhatunk.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap, dax,