11 °C Budapest

Szenteste napján akár 14 fok is lehet: karácsony első napján viszont már havazhat

2020. december 20. 19:19

A jövő hét elején még marad a szürke és enyhe idő. Majd a hét második felében, Karácsony első napján már lehet néhol havas eső, hó is. A hétvégére kissé hűl is az idő, akár mínusz 7 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Hétfőn továbbra is marad a szürkeség, csak elvétve vékonyodhat el a felhőtakaró. A hegyekben zúzmara képződésre is készülni kell. A szitálás mellett néhol gyenge eső is előfordulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 Celsius-fok, a maximumhőmérséklet plusz 1 és 6 fok között alakul.
  • Még kedden is többnyire erősen felhős vagy borult idő várható. Az északi megyékben, illetve a Dunától keletre többfelé várható eső, másutt helyenként lehet gyenge eső, szitálás. A leghidegebb órákban 0 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 3 és 8 fokig melegszik a levegő.
  • Szerdán eleinte erősen felhős, vagy borult idő várható, majd napközben az északkeleti tájak kivételével átmenetileg szakadozhat, csökkenhet a felhőzet, több órára a nap is kisüthet. Estétől azonban mindenütt ismét beborul az ég. Keleten, északkeleten eső előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 2 és 7, a legmagasabb hőmérséklet plusz 6 és 13 fok között valószínű, északkeleten lesz hűvösebb, délnyugaton enyhébb az idő.
  • Csütörtökön, szenteste napján a nap első felében még csak helyenként, majd egyre többfelé eső, zápor valószínű. A szél többfelé megélénkül, megerősödik. A minimumhőmérséklet 2 és 8, a maximumhőmérséklet 6 és 14 fok között várható.
  • Karácsony első napján, pénteken eleinte többfelé, majd egyre inkább a déli országrészben lehet csapadékra számítani. A jellemző halmazállapot az eső lesz, azonban elsősorban a hegyvidéki területeken, kisebb eséllyel a délnyugati, déli megyékben havas esőbe, hóba is válthat a csapadék. A szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá is fokozódhat. A leghidegebb órákban 0 és 7, napközben 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.
  • Karácsony második napján, szombaton északnyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, napközben gomolyfelhő-képződés és felhőátvonulások várhatóak, több-kevesebb napsütéssel. Helyenként hózáporok alakulhatnak ki. A szél nagy területen erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 4 fok között alakul.
  • Vasárnap csapadék nem valószínű. A szél megélénkül, helyenként erős lökések is kísérhetik. A minimumhőmérséklet mínusz 7 és mínusz 1, a maximumhőmérséklet plusz 1 és plusz 5 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem