2020. július 7. kedd Apollónia

Sok magyar már így utazik - és tényleg sokat spórol


Még nem döntötted el, hova utazz idén nyáron? Szerencsére még nem késő összehozni a nyaralást, ráadásul a pénztárcádat is megkímélheted.


Már javában tombol a kánikula, a magyarok többsége pedig erre az időszakra tervezi az utazását, bár egyre népszerűbbnek számítanak a téli utazások is. Az iskolai szünet kezdetével, aki csak teheti elutazik külföldre, a legtöbben pedig általában valamilyen vízpart közelébe mennek.

Ellentétben az eddigi évek gyakorlatával, idén lényegesen többen hagyták az utolsó pillanatra utazásuk lefoglalását. Többek között, ennek is köszönhető, hogy nagyon sok kedvező árú last minute utazás van jelenleg a piacon

- válaszolta megkeresésünkre a Télen-Nyáron utazási iroda.

Megéri a last minute?

Mivel idén a legtöbben a kivárás mellett döntöttek ezért még van lehetőség válogatni a last minute ajánlatok között. Az utolsó pillanatban lefoglalt utazásokról elmondható, hogy a kedvezmény értéke általában megegyezik az előfoglalási szezon kezdeti időszakával, vagyis az árengedmény olyan 30 százalék körülire tehető.

Azok azonban, akik csak az indulást megelőző egy-két napon belül jelentkeznek, hatalmas engedményeket: akár 50-60 százalékos kedvezményt is kaphatnak.

Illetékmentes akciónkkal egy négyfős család akár 110 000 forintot is spórolhatott egy repülős nyaralásnál az előfoglalási szezonban

- válaszolta megkeresésünkre a Neckermann utazási iroda.

Persze a last minute akciókkal olykor sokat spórolhatunk, de nagymértékű rugalmasság is szükség van, ugyanis gyorsan kell döntetnünk, és el kell fogadunk, hogy a szállás vagy a helyszín nem biztos, hogy a mi igényeiknek megfelelő lesz. Továbbá az sem valószínű, hogy nagyobb baráti társasággal vagy nagyobb családdal egyszerre találunk éppen helyet.

A kedvezmények igénybevétele elsősorban korosztályi és egzisztenciális kérdés. A last minute utakat inkább a fiatalok használják ki, a nagyobb árelőnyben bízva

- tudta meg a Pénzcentrum az IBUSZ utazási irodától.

Hova megyünk nyaralni?

2016 első negyedévében a magyarok 4,2 millió alkalommal utaztak külföldre, vagyis az egy és a több napos külföldi utazások száma is jelentősen növekedett az előző évhez képest. A legtöbben persze turisztikai céllal utaztak külföldre és átlagosan 5,8 napra mentek - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal 2016 első negyedéves jelentésből.

A jelenlegi külpolitikai események azonban nagyban befolyásolják azt, hogy hova megyünk nyaralni, de az előző évekhez hasonlóan az idei abszolút sláger Horvátország és Olaszország, de érezhetően megnőtt az érdeklődés Bulgária iránt is.


Mennyit költünk a nyaralásra?

Általánosságban elmondható, hogy az árak a kedvelt nyári mediterrán úticélokon vegyesen változtak. Spanyolországban inkább emelkedtek, Törökországban csökkentek a szállodai árak. Az egyik utazási iroda válaszából pedig az is kiderült, hogy náluk egy átlagos 4 fős család olyan 300-400 ezret költ egy repülős utazás alakalmával, míg egyéni szállásfoglalással 150 -200 ezer forintot.


KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS