16 °C Budapest

Sem sportcentrum, sem parkolók nem épülnek a Normafán

2013. november 7. 16:52

Sem sportcentrum, sem parkolók nem épülnek fent a Normafán - emelte ki a XII. kerületi lakosoknak címzett levelében Pokorni Zoltán, a Hegyvidéki Önkormányzat polgármestere.

Polgármesteri levelet fogalmazott a Normafa rehabilitációjáról Pokorni Zoltán a XII. kerület lakosainak. A polgármester megítélése szerint ugyanis az elmúlt hetekben a sajtóban és a közösségi médiában számos valótlanság és rémhír jelent meg a terület jövőjével kapcsolatban.

KATTINTS! Interjú Vincze P. Mártonnal, a Normafa Park projekt miniszterelnöki megbízottjával

Levelében a polgármester emlékeztetett: a Magyar Országgyűlés szeptember végén törvényt alkotott a Normafa területének rehabilitációjával kapcsolatban. E szerint Magyarország Kormánya biztosítja a fejlesztéshez szükséges pénzt, és a terület rendezését a Hegyvidéki Önkormányzatra bízta. Pokorni ugyanakkor hangsúlyozta, a törvény semmire sem kötelezi a kerületet, csupán a fejlesztés elvi és gyakorlati lehetőségét teremti meg.

Pokorni Zoltán levelében a következőket emelte ki:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • Semmiféle munka nem indulhat el addig, amíg a helyi népszavazás során az itt élők nem döntenek arról, hogy a szigorú környezetvédelmi vizsgálatokra épülő tervek megvalósuljanak-e a Normafánál.
  • Az önkormányzat szándéka, hogy csökkenjen a területen a gépkocsiforgalom, amit elsősorban a közösségi közlekedés fejlesztésével lehet elérni. Ezért kiemelten fontosnak tartjuk a Fogaskerekű és a Libegő fejlesztését, megújítását. Nem épülnek új parkolók fönt a kiránduló terület mellett, mert nem szeretnénk, hogyha gépkocsival közelítenék meg a Normafát. Új, kisebb parkolók épülhetnek, de elsősorban olyan lenti részeken, mint például a Fácános, ahonnan közösségi közlekedéssel vagy libegővel, lifttel is elérhető a Normafa kirándulásra, futásra, sízésre alkalmas része. A Fácános egyébként is fontos része a fejlesztésnek, hiszen a most romos, elhanyagolt és körbekerített területen egy új közparkot szeretnénk létrehozni. Megszüntetjük a hétvégékre sajnos gyakran jellemző közlekedési káoszt és az évek óta tartó, természetkárosító "erdőbe parkolást" és szemetelést. Csak az elmúlt hétvégén több mint négyezer gépkocsi volt fent a Normafánál. A lenti parkolók kialakításával, a Fogaskerekű és a tömegközlekedés fejlesztésével tudjuk csökkenteni majd a gépkocsiforgalmat.
  • Nem épül sportcentrum a Normafánál, sőt új építésű épületeket sem tervezünk. Célunk, hogy lehetőleg minden kiszolgáló épület a már meglévő, sok esetben régi, műemléki épületek felújításával valósuljon meg.
  • Nem lesz fizetős a sétálás, a túrázás, a kirándulás, a futás, a sífutás, a biciklizés. Ha a természetvédelmi vizsgálatok engednek síliftet a területre, azt lehet fizetőssé tenni, de erről majd a részletes tervek elkészülte után tudunk közösen dönteni.
  • Nem épül közpénzből templom a területen. Bár az 1930-as évek óta tervben van egy engesztelő kápolna építése, ez, ha meg is valósul, egy adományokból felépülő kis kápolna lesz, aminek lehetséges helyét a szigorú természetvédelmi szempontok alapján készülő tanulmány eredményei befolyásolhatják.
  • Természetesen nem lesz erdőirtás és semmiféle zöld terület csökkenés sem. A sétáló, futó,kiránduló, sífutó ösvények és utak már jórészt adottak, a régi lesiklópályák jelentős részben pedig réten vagy elgazosodott, bozótos területen haladnak. Arra pedig, hogy a korábban működő sílifteteket vagy hóágyút hol és milyen módon lehet vagy érdemes újratervezni, a Natura 2000 hatásvizsgálat és a saját környezetvédelmi vizsgálataink fognak javaslatot tenni.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem