13 °C Budapest

Sajnálja az Uber kivonulását Lázár János

2016. július 14. 16:34

Csütörtökön Lázás János, Miniszterelnökséget vezető miniszter a egyik fő témája az Uber volt. Az egy hónapos nyári szünet előtti utolsó Kormányinfón a személyszállítással foglalkozó céggről azt mondta a miniszter, hogy sajnálja, hoyg kivonulnak Magyarországról.

Jobban örültem volna, ha transzparens adófizetői magatartást tanúsít az Uber és vállalja a játékszabályokat

- mondta Lázár a személyszállító cég kivonulásával kapcsolatban. A miniszter hozzátette: csodálkozik, hogy a cég nem vállalta az adótranszparenciát, pedig szerinte jobb lett volna, ha marad a társaság, mivel a taxisokra is ráférne a verseny.

Kovács Zoltán szóvivő hozzáteszi, hogy a kormány nem tiltotta be az Ubert, hanem a cég nem vállalta a feltételeket, melyek mindenkire érvényesek. Kiemeli, hogy a világon nagyjából ötven ország van, mely valamilyen formában korlátozza az Ubert vagy szabályokat ír elő számára.

Az Uber szolgáltatását innovatívnak gondolom, ezért sajnálom, hogy nem vállalták a szabályokat. A taxisoknak azt a kérését, hogy az Uber is fizessen annyi adót, mint ők, nem lehetett figyelmen kívül hagyni. Más országok sem engedik meg azt, hogy az Uber ne fizessen adót. Az államnak támogatni kell az innovatív technológiákat és a versenyt, de minden cégnek azonos feltételeket kell támasztani

 - tette hozzá Lázár. Arra a kérdésre, hogy a következő az Airbnb lesz-e a miniszter úgy válaszolt, hogy ez egy fontos kérdés, ami elő fog jönni. "Meg fognak keresni minket a szállodai érdekképviseletek, hogy ők versenyhátrányban vannak" - mondja Lázár. Szerinte ezeket a kérdéseket előbb-utóbb uniós szinten kell majd rendezni.

"Én hasonló álláspontot képviseltem a belső vitákban, de az adózási kérdéssel nem tudtunk mit kezdeni" - mondta a miniszter arra a kérdésre, hogy nem lehetett volna engedékenyebb a kormány az Uberrel. Ezek szerint voltak ilyen belső viták a kormányon belül is a cég szolgáltatásának szabályozásával kapcsolatban.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem