2020. július 3. péntek Kornél, Soma

Rohamosan csökken a magyarok utazási kedve


Tavaly kevesebb magyar utazott külföldre és keveset is költöttek, mindössze 506 milliárd forintot, ez 2008 óta a legkisebb összeg - írja a Világgazdaság.


2013-ban a magyar lakosság utazási kedve, azaz az aktív utazók aránya a megelőző évi kismértékű növekedés után a 2009-es mélypont alá zuhant - derül ki a KSH Magyarország, 2013 című, most megjelent kiadványából.

Az utazások száma és az utazáson töltött idő is jelentősen csökkent 2012-höz viszonyítva. A többnapos belföldi turisztikai célú utazáson részt vevők aránya 1,4 százalékponttal, 33,2 százalékra mérséklődött.

Az utazók száma 16 százalékkal esett vissza, és összesen 14 millió volt, ugyanakkor az utazáson töltött idő 14 százalékos csökkenéssel 60 millió nap lett. A magyarok többnapos utazásaik során összesen 258 milliárd forintot költöttek el, ugyanannyit, mint egy évvel korábban.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Felmondási hullám a magyar munkahelyeken: ez már a poszt-covid szindróma?
Sokan, az eddig elégedettnek, stabilnak hitt emberek közül egyik napról a másikra mondanak fel munkahelyükön, teljesen meggondolatlanul.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk