10 °C Budapest

Rendőrök lepik el az országot: mutatjuk, mit ellenőriznek

2019. november 15. 16:01

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kezdeményezésére a közúti hatósági szakemberek a téli átállással kapcsolatos fokozott ellenőrzést végeznek 2019. november 19. és 21. között. Az országos akció kiemelt célja a járművek téli időszakra való felkészültségének vizsgálata, a figyelemfelhívás a hideg évszak veszélyeire, fokozott baleseti kockázataira.

Magyarország rendszeresen szerepet vállal a 14 európai ország közlekedési hatóságait tömörítő Euro Control Route (ECR) együttműködés havi-kéthavi rendszerességű ellenőrzéseiből - írja közleményében az ITM. Az esedékes nemzetközi ellenőrzéssorozatban novemberben is három napon át dolgoznak a magyar szakemberek a hazai autópályákon és főutakon.

Az országos akcióban a tehergépkocsik és buszok ellenőrzésével párhuzamosan személyautókat is vizsgálnak majd a szakemberek, az autóvezetőknek a téli felkészülésről szóló tájékoztató anyagot adnak át. A több tízezer példányban elkészült leporelló a közúti műszaki vizsgálóállomásokon és a kormányzati honlapon is elérhető.

Lecserélnéd a régi kocsit? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

A tematikus akció során a hatóság munkatársai kiemelt figyelemmel vizsgálják a téli gumiabroncsok állapotát és típusazonosságát (esetlegesen a hólánc meglétét), a téli szélvédőmosó folyadék használatát és az ablaktörlők állapotát, a fagyálló folyadék meglétét és fagyáspontját, a külső világító- és jelzőberendezések állapotát, tisztaságát, fényerejét, a fényvisszaverő mellény meglétét.

A közúti ellenőrzések elsődleges célja a közlekedésbiztonság javítása, a balesetek megelőzése a nem megfelelő műszaki állapotú, hiányos felszereltségű járművek kiszűrésével. Az akciók hatékony eszközei a szemléletformálásnak is, hiszen felhívják az autósok figyelmét nemcsak a kötelező rendelkezések betartására, hanem a saját és más közlekedők életét, egészségét, vagyonát megóvó hasznos intézkedések megtételére is.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm