7 °C Budapest

Rekord: 1,75 millióan választották hazánkból a német légitársaságot

2018. március 9. 18:30

A közép-európai átlagon felül, 8 százalékkal nőtt a Lufthansa-csoport magyarországi járatain az utasforgalom tavaly az előző évihez képest, a német légitársasági csoportot 1,75 millióan választották, amely rekordnak számít - közölte Antal Gábor, a Lufthansa magyarországi vezetője pénteken sajtótájékoztatón.

Antal Gábor elmondása szerint a legnagyobb mértékben, 17 százalékkal Afrikába nőtt a forgalom, amelynek oka elsősorban az alacsony bázis, vagyis az előző években alacsony volt a forgalom, emellett Marokkóba jelentősen élénkült a turista forgalom. Észak-Amerika felé 6,5, az unióba pedig 5,7 százalékos forgalombővülést mértek. A legnépszerűbb úticélok Magyarországról New York, Miami, Mexikó, Cancun, Genf, Barcelona, Johannesburg, Marrákes, Tokió és Sanghaj voltak.

Emellett átlagosan 8 százalékkal nőtt a beutazók száma is, Észak-Amerikából 12, Belgiumból és Svájcból 11-11, Olaszországból 6, Németországból 5 százalékkal érkeztek többen Magyarországra a Lufthansa járataival 2017-ben, mint egy évvel korábban.

Antal Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy folyamatosan bővítik a kapacitásaikat Magyarországon, elindul a napi hatodik járat Budapest és Frankfurt között, Debrecen és München között pedig heti három helyett öt járat érhető el. Idén egy hét alatt a Lufthansa cégei 178 járatot fognak üzemeltetni a magyar piacra.

Peter Pullem, a Lufthansa regionális vezetője azt hangsúlyozta, hogy 2017 rekord év volt a Lufthansa számára, mivel 130 millióra nőtt az utasforgalom (ebből 30 millió a diszkont, 100 millió a hálózatos légitársaságokon utazott), és ezzel újra a legnagyobb európai légitársasági csoport lett a német vállalatcsoport. Emellett első európai légitársaságként megkapták az ötcsillagos minősítést a Skytrax-től, és 29 év után megújították a cég arculatát is.

A régióban a cégcsoport légitársaságai 11,3 millió utast fuvaroztak, 5,7 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, a járatok átlagos töltöttsége 76 százalék volt. Regionális szinten is Afrikába nőtt a legnagyobb mértékben, 27 százalékkal a forgalom. Erre az évre a régióban a Lufthansa 18 millió széket biztosít és hetente 1500 járatot fog indítani.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Lufthansa-csoport (Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings) 130 ezer munkavállalót foglalkoztat, flottája 728 gépből áll, amelyekkel 343 célállomásra repülnek. A társaság a 2017-es üzleti évre vonatkozó jelentését a jövő héten hozza nyilvánosságra.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem