9 °C Budapest

Rekord: 1,75 millióan választották hazánkból a német légitársaságot

2018. március 9. 18:30

A közép-európai átlagon felül, 8 százalékkal nőtt a Lufthansa-csoport magyarországi járatain az utasforgalom tavaly az előző évihez képest, a német légitársasági csoportot 1,75 millióan választották, amely rekordnak számít - közölte Antal Gábor, a Lufthansa magyarországi vezetője pénteken sajtótájékoztatón.

Antal Gábor elmondása szerint a legnagyobb mértékben, 17 százalékkal Afrikába nőtt a forgalom, amelynek oka elsősorban az alacsony bázis, vagyis az előző években alacsony volt a forgalom, emellett Marokkóba jelentősen élénkült a turista forgalom. Észak-Amerika felé 6,5, az unióba pedig 5,7 százalékos forgalombővülést mértek. A legnépszerűbb úticélok Magyarországról New York, Miami, Mexikó, Cancun, Genf, Barcelona, Johannesburg, Marrákes, Tokió és Sanghaj voltak.

Emellett átlagosan 8 százalékkal nőtt a beutazók száma is, Észak-Amerikából 12, Belgiumból és Svájcból 11-11, Olaszországból 6, Németországból 5 százalékkal érkeztek többen Magyarországra a Lufthansa járataival 2017-ben, mint egy évvel korábban.

Antal Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy folyamatosan bővítik a kapacitásaikat Magyarországon, elindul a napi hatodik járat Budapest és Frankfurt között, Debrecen és München között pedig heti három helyett öt járat érhető el. Idén egy hét alatt a Lufthansa cégei 178 járatot fognak üzemeltetni a magyar piacra.

Peter Pullem, a Lufthansa regionális vezetője azt hangsúlyozta, hogy 2017 rekord év volt a Lufthansa számára, mivel 130 millióra nőtt az utasforgalom (ebből 30 millió a diszkont, 100 millió a hálózatos légitársaságokon utazott), és ezzel újra a legnagyobb európai légitársasági csoport lett a német vállalatcsoport. Emellett első európai légitársaságként megkapták az ötcsillagos minősítést a Skytrax-től, és 29 év után megújították a cég arculatát is.

A régióban a cégcsoport légitársaságai 11,3 millió utast fuvaroztak, 5,7 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, a járatok átlagos töltöttsége 76 százalék volt. Regionális szinten is Afrikába nőtt a legnagyobb mértékben, 27 százalékkal a forgalom. Erre az évre a régióban a Lufthansa 18 millió széket biztosít és hetente 1500 járatot fog indítani.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Lufthansa-csoport (Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings) 130 ezer munkavállalót foglalkoztat, flottája 728 gépből áll, amelyekkel 343 célállomásra repülnek. A társaság a 2017-es üzleti évre vonatkozó jelentését a jövő héten hozza nyilvánosságra.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm