13 °C Budapest

Pofátlan árak a Hungaroringen: ilyen drága a sör, a kolbász

Pénzcentrum
2012. július 27. 10:22

Úgy tűnik, idén is elszabadultak az árak a Hungaroringnél: sem az étkezés, sem a közlekedés nem lett olcsóbb a tavalyi Magyar Nagydíjhoz képest Mogyoródon. A Pénzcentrum.hu friss galériája a száguldó cirkusz és a száguldó árak világából.

Kevesebb a vállalkozó

Bár a tavalyinál lényegesen kevesebb vállalkozó kért kitelepülési engedélyt a Hungaroringre a Magyar Nagydíj idejére, és magánszállásokat hirdető táblákkal is alig találkozni, a mogyoródi önkormányzat mindent megtett az idei Forma-1-es futam zökkenőmentes lebonyolításáért - közölte a község jegyzője a hétvégi versennyel kapcsolatban.

Fotó: Pénzcentrum.hu


Pervainé Hangodi Ágnes az MTI-nek elmondta: míg tavaly 140 vállalkozó kérte a regisztrációt, most csupán 50 hasonló kérelem futott be az önkormányzathoz, bár a hétvégéig ez az arány várhatóan még javulni fog. A jegyző szerint a vállalkozói kedv lanyhulásának a legvalószínűbb oka az lehet, hogy tavaly a vállalkozók a vártnál kevesebb bevételhez jutottak.

A hétfő délutánig regisztrált 50 kitelepülő vállalkozó közül 4 kempinget, 11 parkolót üzemeltet, a többiek büfét nyitnak vagy különféle ajándéktárgyakat árusítanak majd. A jelek szerint a korábbi éveknél kevesebben veszik igénybe a településen rendelkezésre álló magánszállásokat; a főút mentén szinte egyáltalán nem látni kiadó szobát hirdető táblákat.

Fotó: Pénzcentrum.hu


Az árak idén is száguldanak

A jelek szerint azonban a próbálkozó vállalkozók idén is arra koncentrálnak, hogy minél nagyobb profitra tegyenek szert a rendezvény néhány napja alatt. A bejárathoz közel kialakított vurstli jellegű szurkolói zóna ugyanakkor ebben az évben is meglehetősen szedett-vetett jelleggel készült a sportrajongók fogadására. A különböző büfék, sörsátrak látszólag teljesen ad hoc jelleggel lettek felállítva, a tisztálkodási, kézmosási lehetőségek, WC-k hiánya is szembetűnő - a kevés mobil mosdó használata 300 forintba kerül.

Kérhetnek pénzt a WC-használatért
A szurkolói zónában a területet bérlő vállalkozók részére szállított ki illemhelyeket a TOI-TOI Kft - tájékoztatta lapunkat a cég ügyvezető igazgatója. Solti András elmondta, a megrendelt illemhelyeket már leszállították és üzembe helyezték. Az idei évben közel 200 db mobil WC-fülkét szállítottak ki partnereik részére a verseny teljes időtartamára, melyek karbantartását folyamatosan végzik

Az illemhelyek használatáért kérhető pénzösszegre nincsen semmiféle megállapodás, ez teljes egészében a bérlő joga eldönteni, a piaci viszonyoknak megfelelően. A rendezvény szervezőire, illetve a vendéglátókra (kemping üzemeltetők) hatályos tisztiorvosi , illetve önkormányzati előírások vonatkoznak.

 

Fotó: Pénzcentrum.hu


Azok, akik enni-inni szeretnének, szintén készíthetik a vastagabbik pénztárcájukat. A hot-dog 600, a gyros és a hamburger 800 forinttól indul, a sült kolbász 1200 forint,a sült burgonya adagja 600 forint.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az üdítőkért szintén borsos árat kérnek: mint az képeinken is látszik, a fél literes üdítőért és ásványvízért 500, a dobozos sörért és az energiaitalért 800 forintot kérnek. A bejárathoz közeli benzinkútnál hatalmas tábla hirdette, hogy 399 és 499 forint a dobozos sör (ezek a márkák nagyjából 180-270 forintba kerülnek a boltokban).

Fotó: Pénzcentrum.hu


Fontos azonban kiemelni, hogy a fent említett árak csak csütörtök délután, a verseny hivatalos kezdete előtt voltak ilyen "alacsonyak", a hét végére várhatóan még tovább emelkednek. Tavaly például egy darab sült csirkemell filéért 2800 forintot kértek a büfések, egy adag hasábburgonya ára pedig az ezer forintot is elérte.

A közlekedés nem vészes

A taxisok sem kínálják olcsón szolgáltatásaikat: a Hungaroring melletti taxiállomásokról 7900 és 9900 forint közötti áron juthatunk Budapestre (ezek az árak egy autóra, tehát akár 4 főre elosztva érvényesek).

Fotó: Pénzcentrum.hu


A tömegközlekedéssel érkezők számára fontos információ ugyanakkor, hogy hosszabb szerelvényekkel indítja a 8-as (gödöllői) HÉV járatait a Forma-1 Magyar Nagydíj ideje alatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A szolgáltatást egyedi, kedvezményes díjszabással vehetik igénybe a Hungaroringre kilátogatók. A 8-as HÉV vonalán a szerelvények csütörtökön és pénteken délelőtt félóránként, kora délután és a délutáni csúcsidőszakban 10-20 percenként, este félóránként, a hétvégén pedig szintén félóránként közlekednek. Szükség esetén a BKK sűríti az indulási időpontokat.

A Forma-1 ideje alatt az érvényes 24 órás, csoportos 24 órás, 72 órás Budapest-jegyek és a Budapest-kártyák nem a főváros határáig, hanem Mogyoródig érvényesek. Azok, akiknek a július 29-i versenynapra érvényes speciális, 9990 forintos belépőjük van, annak felmutatásával mindhárom metróvonalat díjmentesen vehetik igénybe.

Fotó: Pénzcentrum.hu

 

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem