11 °C Budapest

Peches budapestiek: van, akiknek egy hónapig marad a közlekedési káosz

2017. augusztus 20. 09:30

Villamospálya-felújítás kezdődik a Krisztina körúton, ezért egy hónapra módosul az 56-os villamoscsalád közlekedése: augusztus 21-étől (hétfőtől) szeptember 24-ig (vasárnapig) a Krisztinavárosi vonalszakaszon a villamosok nem közlekednek, ezen a szakaszon pótlóbuszok viszik az utasokat. A munkák idejére változik az 56-oson kívül az 59-es és a 61-es villamoscsalád közlekedése is.

2017. augusztus 21-től szeptember 24-ig a BKV Zrt. villamospálya-felújítási munkákat végez az 56-os és az 56A villamos I. kerületi Krisztina körúti vágányszakaszán, a Mikó utca és Orvos lépcső között. A felújítandó szakasz műszaki állapota rossz, a mintegy 30 éve épült vágányon az elmúlt időszakban nem végeztek nagyobb mértékű beavatkozást, ezért felújítása nem halasztható - írja közleményében a Budapesti Közlekedés Központ (BKK).

Közlekedés a budai villamosvonalakon augusztus 21-től 27-ig

  • Hűvösvölgy a jelenleg is közlekedő 61-es, valamint a Szent Gellért térről induló, Krisztinavároson keresztül közlekedő 56-os pótlóbusszal érhető el,
  • Krisztinavárosban a Hűvösvölgy és a Szent Gellért tér között közlekedő 56-os pótlóbusszal lehet utazni,
  • a Fehérvári úton a Városház tér felé csúcsidőben az 56-os villamos helyett a Szent János kórház és a Városház tér között, a Villányi út érintésével a meghosszabbított útvonalon közlekedő 61B villamossal utazhatnak.
  • A többi budai villamos változatlanul, a hűvösvölgyi villamosokat érintő vágányzár szerinti forgalmi rend közlekedi
  • Közlekedés a budai villamosvonalakon augusztus 28-tól szeptember 24-ig

Augusztus 28-tól (hétfőtől) szeptember 24-ig (vasárnapig)

  • Hűvösvölgy a Városház tér, illetve a Móricz Zsigmond körtér M felől közlekedő 61-61B villamossal, valamint a Márton Áron tér felől egész nap közlekedő 59B villamossal érhető el,
  • Krisztinavárosban a Széll Kálmán tér M és a Szent Gellért tér M között közlekedő 56-os pótlóbusszal lehet utazni,
  • a Fehérvári úton a Városház tér felé csúcsidőben az 56-os villamos helyett a Hűvösvölgy és a Városház tér között a Villányi út érintésével, meghosszabbított útvonalon közlekedő 61B villamossal utazhatnak,
  • Szeptember 1-től Hűvösvölgyből az 59B és 61-61B villamosok mellett a reggeli csúcsforgalomban az 56-os villamos is közlekedik a Széll Kálmán térig.

Változások a kapcsolódó buszjáratok útvonalán

Augusztus 21-től (hétfőtől) szeptember 24-ig (vasárnapig) a Deák Ferenc tér M irányú 16-os és az Uránia felé közlekedő 916-os busz a Dózsa György tér-Attila út-Alagút utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti Krisztina tér megállóját. A terelt vonalszakaszon a 16-os és a 916-os buszra az Alagút utcában az Attila út kereszteződése után lehet felszállni.

A közúti forgalmi rend változásai

Augusztus 21-től (hétfőtől) a felújítási munkák miatt a Krisztina körút Orvos lépcső és Mikó utca közötti szakaszát egyirányúsítják az Erzsébet híd irányába, a munkaterület mellett a forgalom egy sávon haladhat. Az Attila útról a Krisztina körút az Attila út-Mikó utca terelőútvonalon lesz elérhető; a forgalom segítése érdekében az Attila út-Mikó utca csomópontban a Krisztina körút felé engedélyezett lesz önálló kanyarodó sávból a balra kanyarodás.

Az Attila úton a Széll Kálmán tér felé tartó forgalom gördülékenyebb haladása érdekében az Alagút utcai csomópontban a Széll Kálmán tér felől érkezők a belső sávból nem tudnak majd balra, a Lánchíd felé kanyarodni. Ezt a haladási irányt pótolja, hogy a Krisztina körút-Mészáros utca kereszteződésben a Széll Kálmán tér felől érkezők balra is kanyarodhatnak, így a Lánchíd a Krisztina körút felől lesz elérhető.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A felújítási munkák a Mikó utcai és a Mészáros utcai kereszteződést is érintik, így a Mikó utca felől érkezők csak jobbra kanyarodhatnak majd. A Mészáros utcai kereszteződésben időszakosan csak irányonként egy-egy forgalmi sáv lesz járható.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem