16 °C Budapest

Pánik Törökországban: mi lesz most a kinti magyarokkal?

2018. augusztus 19. 19:01

Ezek voltak 2018 33. hetének legfontosabb, legérdekesebb, és legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre, vagy a képes ajánlókra.

Pánik Törökországban: mi lesz most a kint nyaraló magyar családokkal?

Látványos zuhanásba kezdett a török líra: harmadával olcsóbb a forinttal szemben, mint egy évvel ezelőtt. De vajon miként érint mindez minket, magyarokat, akiknek egyik kedvenc külföldi nyaralóhelyünk az ország? Utánajártunk, kik járhatnak jól, és vajon biztonságos-e még a térség.

Roham indult a magyar bankokba: tömegek állnak sorba a kamatkedvezményért

Egyelőre az idei évben is dinamikusan bővült a háztartási hitelezés, amely nemcsak a lakáscélú, hanem a fogyasztási hitelek, közelebbről nézve pedig a személyi kölcsönök terén is megnyilvánult. Míg a válságot követően évekig igen szerény mértékben vettek fel az emberek új hitelt, addig az utóbbi években egyre nagyobb és nagyobb mértékben teszik mindezt. De mennyi személyi hiteltartozása is van a magyaroknak, illetve mi is ez a termék egyáltalán?

Több százezer magyarnak vannak megszámlálva a napjai a munkahelyén

Mind az ideiglenes munkát vállalók, mind pedig a részmunkaidős állást betöltők aránya növekedett az Európai Unióban 2002 és 2017 között. Magyarország a tavalyi adatival, előbbiben a környező országokhoz viszonyítva közép tájt helyezkedik el, ám mindez azt is jelenti, hogy kb. 400 ezer ember munkájának fix lejárati ideje van. Részmunkaidős munkavállaló ellenben alig van az országban.

Borul a családi kassza: rémdrága hónapok várnak a magyarokra

Alig három hét és kezdetét veszi a 2018/2019-es tanév, ami évről évre óriási anyagi megterhelést jelent a magyar családoknak. Különösen nehéz helyzetben vannak például a gyermeküket egyedül nevelő szülők, valamint a nagycsaládosok. Hiszen egy általános iskolás gyermek iskolakezdése alaphangon 10-20 ezer forintba kerül. De persze a különböző eszközök mennyiségétől és minőségétől függően ez az összeg még tovább nőhet. És akkor a különböző számítástechnikai, illetve bútorszükségletekről még nem is beszéltünk. Éppen ezért, hogy tisztábban lássunk a tanszerek világában utánajártunk annak pontos mi, mennyibe kerül.

Ez az igazi rezsicsökkentés: százezreket spórolhatsz évente

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Még javában tart a nyár, sokan nem is gondolnak ilyenkor az előttünk álló téli szezonra. Csakhogy érdemes előrelátónak lenni, ugyanis csúnyán pórul járhatunk, ha már a fűtési szezonban derül ki, hogy valami gond van a kazánnal vagy a tetőszerkezettel. Összeszedtük, mire érdeme figyelnie az ősz közeledtével a kertes ház, illetve a nyaraló-tulajdonosoknak.

Változik a boltok nyitvatartása: még most érdemes sietni a Tescóba, Lidlbe, Sparba

Augusztus 18-tól egy újabb háromnapos hosszúhétvége veszi kezdetét Magyarországon, ami megkavarhatja az előre ütemezett bevásárlásokat is. Ennek apropóján utánajártunk, miként változik a legnagyobb áruházak nyitvatartása, valamint megnéztük azt is, hogy milyen akciókkal várják a boltok az utolsó nyári hosszú hétvégén pihenni vágyó magyarokat.

Elárulták: ennyiért haknizik Korda György és Balázs Klári

Az énekesnő augusztus elején ünnepelte 66. születésnapját, férje pedig januárban töltötte be a 79. évét. Ennek ellenére egyikük sem pihen, folyamatosan vannak fellépéseik, melyeket ők maguk szerveznek le. Eszük ágába sincs visszavonulni, pedig állítólag megtehetnék, mivel van bőven félretett pénzük.






NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm