6 °C Budapest

Pályafelújítás miatt változás a BKK menetrendjében: ha itt utazol, erről tudnod kell

MTI
2019. október 14. 15:31

Pályafelújítás miatt szerdától rövidített útvonalon, csak a Városmajor és az Erdei iskola között jár a fogaskerekű - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn.

A közleményben azt írták, hogy szerdán 9 és 12 óra között egyáltalán nem közlekedik a fogaskerekű. A november 26-ig tartó felújítás idején a Széll Kálmán tér és a Svábhegy között a 21-es és a 21A jelzésű, a Királyhágó tér és a Svábhegy között a 212-es busszal lehet utazni, amelyekhez kapcsolódva a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, gyermekvasút között 60-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik.

A pótlóbuszra a fogaskerekűn érvényes normál díjszabás vonatkozik, a 21-es, a 21A és a 212-es buszra átszállás pedig nem minősül útmegszakításnak, ezért nem kell új jegyet kezelni.
A 212-es autóbuszon hétköznap a Királyhágó tér és a Svábhegy végállomás között, hétvégén pedig a teljes vonalon lehetséges a kerékpárok szállítása - tették hozzá.

A közlemény szerint az elmúlt években a Széchenyi-hegy és az Adonis utca között végeztek el javítási munkákat, amelyeknek köszönhetően a fogaskerekű megbízhatóbban közlekedik, zajterhelése jelentősen csökkent. Szerdától pedig az Adonis utca és az Erdei iskola megálló közötti szakaszt újítják fel a fogaslécek és a pályasín cseréjével, valamint a vágányok szabályozásával. A fogaskerekű pótlásáról további információk a BKK Futár alkalmazásában érhetőek el.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm