Ősszel sem csitul a belföldi turizmus: mindenütt rohamra számítanak

2020. augusztus 24. 08:30

A turisztikai szektornak fel kell készülnie a várhatóan élénk szezonon kívüli, őszi keresletre.

A Digitális Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Rasztovits Dávid kifejtette, a külföldi utak mellőzésére vonatkozó kormányzati felhívás rossz hír ugyan a már befizetett őszi utakra készülő magyaroknak, újabb lehetőséget jelent ugyanakkor az ágazatnak, főként vidéken, ahol a hosszú hétvégéken, az iskolai szünetekben magasabb foglalási arány és szobakihasználtság jelentkezhet ősszel is.

Kedvezményes személyi kölcsönöket kínálnak a bankok! Nézd meg a Pénzcentrum kalkulátorát!

Ahogy Európa más fővárosai, Budapest is jobban megszenvedi a külföldi turisták hiányát, a fővárosi piac sorsát erre az évre a diszkont-légitársaságok csökkentett járatszáma már megpecsételte az újranyitás után. A külföldi turisták költéseit a Budapestre egyre sűrűbben szabadidős szándékkal utazó magyar vendégek növekvő kiadásai sem pótolják, ezért a szakember szemléletváltást sürgetett, hogy a korábban fővárosközpontú iparág közösen, minden piaci szereplő érdekeit szem előtt tartó együttműködésben tudjon megfelelő válaszokat adni.

Rasztovics Dávid erősödő nemzetgazdasági bástyának nevezte a vidék Magyarországát, ahol július végétől szinte teljes kapacitáson futnak az egyes turisztikai térségek. Ugyanakkor azt is megemlítette, hogy a megszokottnál fokozottabb utószezoni kereslet és a kapacitáson felül kiszolgált embertömeg a kevésbé felkészült helyeken hátrányt, a kiszolgálás minőségének romlását is jelentheti, ezért szerinte jól tervezett, többirányú, gyors reakciókra képes szisztémát kell kialakítani az ágazatban, még az őszi szezon beköszönte előtt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm