Óriási változás jön a Wizz Airnél és a Ryanairnél: a foglalásnál kell figyelni

2017. október 7. 14:30

A téli szezon kezdetével érdemes figyelni a repülőjegy-foglalásnál, ugyanis két fontos változás már biztosan lesz a kézipoggyászokat illetően: a Wizz Air október végétől ingyenesen enged fel egy, a korábbinál nagyobb kézipoggyászt a fedélzetre, míg a Ryanair fejenként kettő helyett egy kisméretű kézitáskát engedélyez az utastérben. A korlátozások nem érintik a repülőtéren vásárolt termékeket, amelyeket az utasok továbbra is ingyenesen felvihetnek az utastérbe.

A Ryanair november 1-től a korábbi kettő helyett egy, kisebb (35x20x20 cm méretű) kézipoggyászt enged fel a fedélzetre. A másik, nagyobb méretű csomagot az utasoknak a beszállító kapuknál díjmentesen le kell adniuk, kivéve, ha az elsőbbségi szolgáltatások valamelyikét választották. A korlátozásra a légitársaság tájékoztatása szerint azért volt szükség, mert a túl sok csomag elhelyezése gyakran járatkéséshez vezetett. Ugyanakkor a légitársaság a plusz feladott poggyász súlykorlátját 15-ről 20 kilogrammra növelte, míg a feladás díját 35-ről 20 euróra csökkentette - írja közleményében a Budapest Airport Zrt.

A Wizz Air is változtat poggyászkezelési irányelvein 2017 őszén: a magyar hátterű légitársaság október 29-től lépteti életbe új szabályzatát, mely szerint a korábbi 42x32x25 cm-es helyett egy nagyobb, 55x40x23 cm méretű, maximum 10 kg tömegű kézipoggyászt az utasok ingyenesen felvihetnek a fedélzetre. Fontos tudni azonban, hogy a Wizz Air csak azok számára garantálja, hogy nagyméretű kézipoggyászuk felfér a fedélzetre, akik elsőbbségi beszállás szolgáltatást választottak.

Az életbe lépő szabályok továbbra sem vonatkoznak a repülőtéren vásárolt termékekre, amelyekből egy nagy táskányi ezen túl is ingyenesen szállítható az utastérben. A repülőtéri duty free-ben és számos más üzletben kérhető az a speciális VETEX anyagú táska, amit a Budapest Airport biztosít az utasoknak, és amivel biztonságosan, a táska átszakadásának veszélye nélkül szállíthatók a tranzitban vásárolt termékek.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem