2020. október 30. péntek Alfonz

Óriási jobb egyenest kapott Budapest: legalább 1 év, mire kilábalhat ebből

  • 24.hu
  • 2020. szeptember 24. csütörtök 10:01

Valós veszéllyé vált, hogy az újabb határzár bevezetése miatt még nagyon hosszú ideig nem lesznek Budapesten turisták, ezt pedig megannyi étterem, bár, szálloda csődjét is okozhatja, ami majd a későbbiekben még jócskán visszaüthet - írja a 24.hu.

Budapesten még minimum fél évig nem lesz normális léptékű turizmus, ami rengeteg bár, szálloda, étterem csődjét okozhatja. Ezzel pedig az az igazán nagy probléma, hogy ha a most csődbe jutó vállalkozások zárva lesznek, akkor ha helyre áll a megszokott körforgás, akkor a Budapestre érkező turisták azt tapasztalják majd, hogy a fővárosban már nincs semmi - többek között erről beszélt a lapnak Faix Csaba, a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője.

A szakember az interjúban beszélt arról is, hogy bár szerinte is a legfontosabb az emberek élete a koronavírus járvány idején, a teljes határzárat túlzásnak tartja, hiszen az, ahogy fogalmaz, elképesztő károkat okoz a turizmusban és vendéglátásban. 

Más európai országban nincs ilyen szigor, Magyarország viszont bezárt, így senki nem fog idejönni

- mondta el a lapnak. Faix Csaba arról is beszélt, hogy az egyik legnagyobb kihívás most a szektorban, hogy a képzett szakmunkaerőt meg tudják tartani a vállalkozások, mert ha őket most elveszítik, akkor később nem vagy csak nagyon lassan lehet majd ezt pótolni.

A szakember ezen felül rámutatott arra is, hogy a normális élet többé-kevésbe 1 év múlva állhat vissza a turizmusban, meglátása szerint ha egy úti cél biztonságosnak tekinthető, akkor azután 6 hónappal kezdenek el oda utazni az emberek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Csúnya hónap jön: drágulásra, várakozásra készüljenek a magyar autósok
Egyre többen váltanak négyévszakosra, de nem mindegy, hogy milyet vásárolunk.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.29-11.04
Országos

Lidl

10.29-11.04
Országos

Auchan

10.29-11.04
Országos

Tesco

10.29-11.04
Országos

Spar

10.29-11.04
Országos

Interspar

10.29-11.04
Országos

Praktiker

10.29-11.09
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó