2021. január 24. vasárnap Timót

Óriási jobb egyenest kapott Budapest: legalább 1 év, mire kilábalhat ebből

  • 24.hu
  • 2020. szeptember 24. csütörtök 10:01

Valós veszéllyé vált, hogy az újabb határzár bevezetése miatt még nagyon hosszú ideig nem lesznek Budapesten turisták, ezt pedig megannyi étterem, bár, szálloda csődjét is okozhatja, ami majd a későbbiekben még jócskán visszaüthet - írja a 24.hu.

Budapesten még minimum fél évig nem lesz normális léptékű turizmus, ami rengeteg bár, szálloda, étterem csődjét okozhatja. Ezzel pedig az az igazán nagy probléma, hogy ha a most csődbe jutó vállalkozások zárva lesznek, akkor ha helyre áll a megszokott körforgás, akkor a Budapestre érkező turisták azt tapasztalják majd, hogy a fővárosban már nincs semmi - többek között erről beszélt a lapnak Faix Csaba, a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője.

A szakember az interjúban beszélt arról is, hogy bár szerinte is a legfontosabb az emberek élete a koronavírus járvány idején, a teljes határzárat túlzásnak tartja, hiszen az, ahogy fogalmaz, elképesztő károkat okoz a turizmusban és vendéglátásban. 

Más európai országban nincs ilyen szigor, Magyarország viszont bezárt, így senki nem fog idejönni

- mondta el a lapnak. Faix Csaba arról is beszélt, hogy az egyik legnagyobb kihívás most a szektorban, hogy a képzett szakmunkaerőt meg tudják tartani a vállalkozások, mert ha őket most elveszítik, akkor később nem vagy csak nagyon lassan lehet majd ezt pótolni.

A szakember ezen felül rámutatott arra is, hogy a normális élet többé-kevésbe 1 év múlva állhat vissza a turizmusban, meglátása szerint ha egy úti cél biztonságosnak tekinthető, akkor azután 6 hónappal kezdenek el oda utazni az emberek.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked