12 °C Budapest

Óriási dugókra kell számítani az ünnepekkor: mutatjuk a legdurvább útszakaszokat

2019. december 16. 13:33

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján december 16-a, hétfőtől a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak a közlekedők, különösen a nemzetközi átmenő forgalmat biztosító útvonalakon, így az M1-M0-M5-ös autópálya útvonalon. Extrém nagy forgalom várható a bevásárló központok környékén is, amely a környező közutak forgalmára is hatással lehet.

Ausztriában és a német tartományokban december 23-án, hétfőn kezdődik a téli szünet, de egyes nyugat-európai gyárakban már korábban leáll a munkavégzés, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megnövekedett nemzetközi forgalomra figyelmeztet minden közlekedőt a következő hetekben. A nyugat felől érkező tranzitforgalom főként az M1-M0-M5-ös autópályát érinti majd, de például az M0-ás autóút dunakeszi és fóti csomópontjának, valamint az M7-es autópálya székesfehérvári csomópontjának térségében is megnövekedett forgalomra kell számítani. Míg az ország Dunától keletre eső gyorsforgalmi útjai közül az M3-as autópálya Hatvanig tartó szakaszán lehetnek a szokásosnál is telítettebbek a sávok.

A közlekedőknek érdemes még utazás előtt tájékozódniuk az aktuális útviszonyokról, hogy fel tudjanak készülni az esetleges lassúbb haladásra, hosszabb menetidőre. Az aktuális útviszonyokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a weboldalukon tájékozódhatnak a közlekedők, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem