Órákon belül több tízezer magyar számláját zárolhatják

2016. május 31. 14:00

Ma lehet utoljára felhasználni a SZÉP kártyákra még 2014-ben utalt munkáltatói juttatásokat. Ha nagy a megmaradt keret, pánikra akkor sincs semmi ok. Akár otthonról, az interneten keresztül is elkölthetjük a pénzt, fizethetünk belőle például szállás előleget, egyéb nyaralási költségeket, vagy vásárolhatunk utalványokat, amiket ráérünk később felhasználni.

{{EMBED:infogram_a0837b16-dea7-4171-9d78-28837b96eb87}}

Alig pár óránk marad elkölteni a SZÉP kártyákra 2014-ben utalt munkáltatói juttatásokat. Aggodalomra azonban semmi ok, ugyanis akár otthonról, online vásárlással is elkölthetjük a kártyán maradt összegeket.

A SZÉP kártyákon az elköltésre váró összeg még mindig 1 milliárd forint körül lehet.
  • Az OTP Bank lapunkat arról tájékoztatta, hogy SZÉP kártyáikon már 1 milliárd forint alá csökkent az elköltésre váró összeg.
  • AZ MKB SZÉP kártyákon még több mint 205 millió forintot kell elköltenie közel 28 ezer tulajdonosoknak.
  • A K&H Banktól cikkünk megjelenéséig nem kaptuk meg a legfrissebb adatokat, de a legutóbbi állás szerint a közel 20 ezer SZÉP kártyabirtokosnak, még csaknem 201 millió forintot kell elkölteniük.

Mi lesz a fel nem használt pénzzel?

A SZÉP kártyánk egyenlegét akár telefonos ügyfélszolgálaton, az interneten, esetleg az erre használatos okostelefonos alkalmazásokon keresztül is ellenőrizhetjük. A 2014-ben utalt és még fel nem használt pénzek a munkáltatókhoz kerülnek vissza június 30-ig bezárólag. A visszautalásban érintett munkáltatókat e-mailben is tájékoztatják a visszaérkező összegek lekönyvelésével kapcsolatban.

Évről évre kevesebb pénzt felejtünk a kártyákon

Az előző évek tapasztalatai alapján egyre kevesebb pénzt felejtünk a kártyáinkon. A OTP Banknál például tavaly az érintett összegek 99 százalékát, míg egy évvel korában a 98 százalékát használtuk fel. Az MKB Banknál ugyanezek a számok 98,7 és 97,1 százalék körül alakultak. Náluk tavaly átlagosan egy ember csaknem 5 ezer forintot hagyott a SZÉP kártyáján. A munkáltatónak visszautalt legnagyobb tétel náluk 4,1 millió forint volt a legkisebb összeg pedig 1 forint.

Tippek a kártyák lemerítéséhez

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem