19 °C Budapest

Olcsóbb lesz a közösségi autózás: nem kell kapkodni a pakoláskor sem

2020. május 28. 21:27

A GreenGo újításával május végétől egy gyorsabb és pontosabb rendszeren keresztül élvezhetik a carsharing előnyeit a felhasználók. A motor beindítása gombnyomásra történik, azaz többé nem fog kelleni a slusszkulcs, és csökkennek a felszámolt díjak is: az autóba üléskor menetdíj helyett parkolási díjjal kezdődik a bérlés. A kocsikból kikerülnek a szélvédő mögötti kijelzők, mostantól mindent, ami a bérléshez kell, egy helyen, az applikációban tudnak a userek intézni.

A cég ügyfélszolgálatra érkező panaszok negyede valamilyen kulccsal kapcsolatos probléma miatt érkezett: többen jelezték, hogy nem tudják pontosan elhelyezni a kesztyűtartóban és ezáltal megfelelő időben lezárni az autót, így a vállalat fejlesztői csapata munkához látott. Olyan újítást vezettek be, ami reagált a felhasználói visszajelzésekre, ezáltal gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a carsharing használatát. 2020 tavaszára érkezett meg az a fejlesztés, amivel az autók indítása kulcs helyett egy zöld START/STOP gombbal történik.

Örömmel vágtunk bele a szolgáltatás fejlesztésébe annak érdekében, hogy a userek továbbra is szívesen üljenek a GreenGokba. Fontos szempont volt, hogy a folyamatok gyorsítása mellett a kulcs kivezetésével egy egyszerűen használható, de mégis biztonságos rendszert alakítsunk ki

- mondta Michaletzky Bálint, a cég ügyvezető igazgatója. Az autómegosztókat használó sofőrök számára időnként nehézséget jelenthet az autó megtalálása, lefoglalása, indítása. Mivel a szolgáltatások mobilapplikációval működnek, kritikus pont a telefon, a háttérrendszer és a jármű közötti kapcsolat.

A kocsikba épített új technológiának köszönhetően, az eszközök közötti kommunikáció 1-2 másodpercre csökkent. A műholdas helymeghatározás pontossága is javult, így megbízhatóbbá vált a folyamat első lépése, az autó keresése és foglalása is. A járművek használata során minden teendőt mostantól az applikációban találnak a felhasználók.

Egy hete indult a vezérlők cseréje, de már most érkeznek a pozitív visszajelzések a felújított autókkal utazóktól

- reagált az ügyvezető. Nem csak gyorsultak a folyamatok, de csökkentek is a szolgáltatásért felszámolt díjak. Az új rendszerrel normál percdíj helyett parkolási díjjal indul a bérlés, ami csak a gyújtás ráadásakor vált át menetdíjra, hogy emiatt se kelljen a tükrök és az ülés beállításával sietni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A parkolás elindításához mostantól az appon belül elegendő megnyomni a P-t, sőt, vásárlás után a ki- és bepakoláskor is végig parkolási díjat számít fel a cég, így szintén nem kell sietniük a felhasználóknak.

Az autók vezérlő elemeit fokozatosan cserélik, eddig 25 járműbe került be az új rendszer. Várhatóan július elejére fejeződik be a 300 járműves flotta átalakítása, addig a felhasználók a gombos és a kulcsos megoldással is találkozhatnak.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem