16 °C Budapest

Növeli az utasok biztonságát a Budapest Airport: erre készülnek

2020. február 11. 17:05

A tavalyi két új biztonsági ellenőrző pont kialakítása után két újabb ellenőrzőpont kiépítését kezdte meg a Budapest Airport. A kivitelezés a nyári csúcsidőszak előtt befejeződik, így ezzel összesen 18-ra nő a biztonsági folyosók száma a repülőtéren.

A Budapest Airport két új utasbiztonsági ellenőrző pontot alakít ki a nyári csúcsidőszakig a 2. Terminál B oldalán, ezzel tovább gyorsítva a kötelező repülőtéri ellenőrzésen történő áthaladást. Az új ellenőrzőpontokat a legmodernebb automata rendszerrel szerelik fel, amely az ellenőrzés végén visszaszállítja az üres tálcákat a sor elejére. 

Jelenleg a biztonsági ellenőrzést megelőző várakozási idő a legforgalmasabb időszakban is a nemzetközi sztenderdnek számító 15 perc alatt marad, a két új ellenőrzőponttal ez az idő a növekvő fogalom ellenére is fenntartható lesz. A fejlesztésnek köszönhetően a legforgalmasabb napokon egyidejűleg 18 utasbiztonsági csatornán történhet az induló utasok átvizsgálása - összehasonlításképp: a SkyCourt 2011-es megnyitásához képest ez 50%-kal több kapacitást jelent. A Budapest Airport a biztonsági terület bővítését a kereskedelmi területek csökkentésével valósítja meg. 

A beruházás értéke közel 440 millió forint.

A biztonsági folyamatok optimalizálása folyamatos a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren: a biztonsági ellenőrzésen már 2019-ben is jelentősen növelte a kapacitást az üzemeltető új folyosók kialakításával, a naponta akár 30 ezer induló utas áthaladását pedig egy sor technológiai újítás és aktív sormenedzselés segítik. Több különálló fejlesztés is nagymértékben gyorsított az áthaladáson, egyebek mellett a folyadékelőkészítő pultok kiépítése, a korábbinál nagyobb tálcák, amelyekbe az utasok az átvilágítás előtt a személyes tárgyakat helyezik, és a biztonsági ellenőrző folyosók meghosszabbítása, amelyek révén összességében egyidejűleg több utas esik át az ellenőrzésen és rövidül a teljes folyamat. Az utazás kiszámíthatóbb lett, köszönhetően annak, hogy a biztonsági ellenőrzés előtt kijelzőkről tájékozódhatnak az utasok arról, hogy az A vagy a B terminálon számíthatnak rövidebb várakozási időre.

Október óta pedig egy Európában elsők között bevezetett technikai megoldásnak köszönhetően az utasok az elektronikai eszközeiket a kézipoggyászban hagyhatják: azok ellenőrzése, átvilágítása így külön tálcára helyezés nélkül is biztosított. Ezt az eljárást a bevezetést megelőző öt hónapon keresztül tesztelték a szakemberek, és a két új, nyárra elkészülő ellenőrző sorra is érvényes lesz.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A biztonsági ellenőrzés folyamatát a nemzetközi utaselégedettségi felmérés (ASQ) eredményei is visszaigazolják: a legjobbra értékelt szempontok között rendszeresen szerepel a biztonsági ellenőrzés gyorsasága és alapossága, az ellenőrök udvariassága és az utasok biztonságérzete.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem