13 °C Budapest

Nincs pénzed utazásra? Itt a megoldás, hogy ne a tv előtt ülj egész nyáron

2017. június 25. 13:02

Egy friss felmérés alapján a magyarok fele nem megy idén nyaralni. Ennek sok esetben az az oka, hogy a családnak egész egyszerűen nincs pénze arra, hogy utazásra költsön. Az otthon eltöltött szabadság lényege, hogy kiszakadjunk a napi rutinból és magunk mögött hagyjuk a szürke hétköznapok mókuskerekét. Összeszedtünk 10 tippet, hogyan töltheted a vakációdat tartalmasan, mégis olcsón.

Keress egy medencét!

Mivel nyáron elég meleg van, jól esik kicsit hűsölni, nem csoda, hogy az utazók többsége vízpart mellett tölti a szabadságát. Aki viszont nem megy nyaralni, annak sem kell lemondania a vízpartról. A legtöbb magyar település közelében találunk fürdőt, medencés strandot vagy természetes álló- vagy folyóvizet, ahol lehűthetjük magunkat.

Pattanj biciklire!

A magyarok jelentős részének már van kerékpárja, azonban néhány napra már pár ezer forintért tudunk biciklit bérelni, így ez nem jelentős kiadás. Néhány nap alatt viszont akár száz kilométert is megtehetnek a tapasztalatlan bringások, a rendszeres kerékpározók pedig akár fél Magyarországot is bejárhatják ennyi idő alatt.

Indulj el túrázni!

Nem mindenki kedveli a biciklizést, mégis, szívesen útra kelne. Nekik érdemes lehet kinézni hazánk egyik dombságát, ahol a hűs erdőben túrázva tölthetjük az időnket. A túra előtt érdemes előre kinézni, hol találunk olyan kempinget, ami megfelel az igényeinknek és ez alapján kialakítani az útvonalat.

Fizess elő a netes filmekre!

Ugyan év közben sokaknak nincs ideje filmeket, sorozatokat nézni, azonban ilyenkor megérheti akár csak egy hónapra is előfizetni ezekre. A klasszikus tévés előfizetéssel szemben itt ugyanis nem kell hűségidőt vállalni, mégis sok film és sorozat elérhető, amit akár több tévén, tableten vagy telefonon is élvezhetünk.

Olvass!

Sokan mondják, hogy szívesen olvasnának többet, de nincs rá idejük. Ha viszont otthon töltjük a vakációt, akkor végre van idő leülni és kézbe venni a régóta a polcon porosodó könyvünket. Persze előfordulhat, hogy már mindent kiolvasunk, amit otthon találunk, ilyenkor érdemes ellátogatni egy közeli könyvtárba, ahol olvasójeggyel akár ingyen is olvashatunk, de a kölcsönzés sem kerül sokba.

Irány az állatkert!

Magyarország állatkertjei az elmúlt években nagy fejlődésen mentek keresztül. Egész napos családi programot szervezhetünk a közeli állatkert meglátogatására, a nagyobb hazai állatkerteket ugyanis szinte lehetetlen bejárni ennél kevesebb idő alatt, ha mindent látni szeretnénk.

Irány a pláza!

Ugyan csak egy napos program, azonban több legyet is üthetünk egy csapásra, ha egy nagyobb plázát választunk a kikapcsolódásra:

  • Ingyenes légkondicionált helységben hűsölhetünk.
  • Van időnk a nyári akciók között válogatni, akár 50-70 százalékos leárazásba is belefuthatunk az uborkaszezon alatt.

Pattanj fel a tömegközlekedési eszközre!

A tömegközlekedési bérlet sokszor úgy jön ki, hogy a nyaralás alatt is érvényes, mivel pont rossz ütemben jár le. Ilyenkor érdemes lehet felülni a járatokra, és körülnézni egy kicsit a saját városunkban (vagy a közeli nagyobb várost meglátogatni). A legtöbb városban találunk történelmi helyeket, amiket akár minden nap látunk, most azonban akár részletesen is szemügyre vehetjük őket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Tölts egy napot a múzeumban!

Magyarországon több száz múzeum található, így jó eséllyel fél óra utazás után több kiállítást is meglátogathatunk.

Izzítsd be a grillrácsot!

Sokan évente csak néhány alkalommal veszik elő a kerti grillrácsot, az otthon töltött vakáció azonban kiváló alkalom arra, hogy igazi, lassan sült húsokat készítsünk. Most van idő arra, hogy megvárjuk amíg a húsok, zöldségek szép lassan átsülnek. Persze nem mindenkinek van otthon a sarokban egy grillsütője, ők a szabad tűzön szalonnázást, bográcsozást is választhatják ilyenkor.

Hogyan választhatjuk mégis a nyaralást?

Ha a fenti programok unalmasak, vagy egész egyszerűen szívesen áldoznál a család utazására, akkor akár személyi kölcsön felvételével is kifizetheted a család nyaralását. Ugyan ez 1-2 éves elköteleződést jelent, azonban az élmény (főleg a gyerekeknek) felejthetetlen, ezért van, akinek megéri egy kis időre rövidebbre húzni a nadrágszíjat a nyaralás érdekében.

Nekik készítettünk számításokat a Pénzcentrum kalkulátorával 400 ezer forintos hitelösszegre (2 éves futamidővel, havi 250 ezer forintos jóváírással). Ez alapján a legolcsóbb ajánlat az MKB Mosoly Személyi Kölcsön, amely 18 295 forintos törlesztőrészlet és 12,86 százalékos teljes hiteldíj mutató (THM) mellett érhető el. Csak néhány száz forinttal kell többet fizetni havonta a CIB Előrelépő Személyi Kölcsöne után, amelynek 19 049 forint a törlesztőrészlete és 13,99 százalék a THM-je a fenti feltételek mellett. A képzeletbeli bronzérmes a K&H személyi kölcsöne, amely 19 203 forintos havi részlettel és 14,92 százalékos THM-mel csábít hitelfelvételre.

Persze más bankokat is érdmes száma venni:

Érdemes még szót ejteni a Provident hitelről, ami heti törlesztésű és 4 566 frointos részletek vannak 110 héten keresztül (ez valamivel több, mint 2 év), ami mellé 24,9 százalékos THM párosul. Emellett a Cofidis Megújuló Hitele is eltérő futamidejű, a kölcsönt 46 hónapra (közel 4 év) ajánlják, így pedig mindössze 13 037 forint a törlesztőrészlet, míg a THM 23,82 százalék.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm