2021. január 28. csütörtök Károly, Karola

Nincs többé sorbanállás: nagy újdonság jön a Sziget fizetési rendszerében


A Sziget szervezői teltházas napokra, sok külföldi látogatóra, és sok nemzetközi hirdetőre számítanak a 25 éves fesztiválon.

Idén nyáron rendezik a 25. Sziget fesztivált. A rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján Kádár Tamás, a cég operatív vezetője elmondta: tavaly nagyon sikeres rendezvényt zártak, több napon keresztül teltházas volt a Sziget. A cég prognózisa szerint ez a siker idén is jó eséllyel megismétlődhet. Idén például új installációkkal, látványvilággal várják a látogatókat, de még nagyobb hangsúlyt fektetnek a környezetbarát működésre, például a vízhasználat jelentős részét a Dunából oldják majd meg.

Kádár újdonságként említette a fizetési rendszer fejlesztését: egy okostelefonos applikációban fel lehet majd tölteni fesztiválkártya egyenlegét is, így egyáltalán nem kell majd sorban állni a konténereknél ahhoz, hogy pénzt tegyünk a fizetési kártyára. Ez a fejlesztés már más fesztiválokon, a VOLT-on és a Balaton Soundon is elérhető lesz.

A Sziget, mint nemzetközi márka több új irányba is nyit: vannak nemzetközi szponzorációs megjelenések - azaz egy nagy sporteseményhez hasonlóan sok cég a nemzetközi marketingbüdzséjéből költ a Szigeten.

Gerendai Károly főszervező, a Sziget Kft. leköszönő ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a rendezvény ma Magyarország elsőszámú turisztikai attrakciója. Ez azt jelenti, hogy akik a Szigetre érkeznek átlagosan több mint 7 napot töltenek Magyarországon.

80-85 ezer külföldi látogatója van minden évben a Szigetnek: ez a szervezők számításai szerint azt jelenti, hogy a fesztivál 650 ezer vendégéjszakát generál a turizmusnak - ez a teljes éves magyar forgalom 5 százalékát teszi ki. A rendezvény az egyik legismertebb magyar brand lett, ahová 100 országból érkeznek vendégek.

Január óta 70 százalékban egy amerikai befektetési alap, a Providence Equity Partners a tulajdonosa a cégnek: az ügyvezető szerint ennek nincs köze a visszalépéséhez, a tárgyalások is ettől függetlenül zajlottak. A fesztiválalapító szerint azonban nem kell attól tartani, hogy a Sziget eddigi képéhez, szellemiségéhez nagyot változtatna a pénzügyi befektető megjelenése, a cél a külföldi terjeszkedés.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Nem dőlhetnek hátra a magyar devizahitelesek? Fontos ügyben dönt az EU bírósága
A legtöbb magyar adóst érintheti, akinek 2015 előtt devizahitele volt.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked