2020. augusztus 7. péntek Ibolya

Nincs többé sorbanállás: nagy újdonság jön a Sziget fizetési rendszerében


A Sziget szervezői teltházas napokra, sok külföldi látogatóra, és sok nemzetközi hirdetőre számítanak a 25 éves fesztiválon.

Idén nyáron rendezik a 25. Sziget fesztivált. A rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján Kádár Tamás, a cég operatív vezetője elmondta: tavaly nagyon sikeres rendezvényt zártak, több napon keresztül teltházas volt a Sziget. A cég prognózisa szerint ez a siker idén is jó eséllyel megismétlődhet. Idén például új installációkkal, látványvilággal várják a látogatókat, de még nagyobb hangsúlyt fektetnek a környezetbarát működésre, például a vízhasználat jelentős részét a Dunából oldják majd meg.

Kádár újdonságként említette a fizetési rendszer fejlesztését: egy okostelefonos applikációban fel lehet majd tölteni fesztiválkártya egyenlegét is, így egyáltalán nem kell majd sorban állni a konténereknél ahhoz, hogy pénzt tegyünk a fizetési kártyára. Ez a fejlesztés már más fesztiválokon, a VOLT-on és a Balaton Soundon is elérhető lesz.

A Sziget, mint nemzetközi márka több új irányba is nyit: vannak nemzetközi szponzorációs megjelenések - azaz egy nagy sporteseményhez hasonlóan sok cég a nemzetközi marketingbüdzséjéből költ a Szigeten.

Gerendai Károly főszervező, a Sziget Kft. leköszönő ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a rendezvény ma Magyarország elsőszámú turisztikai attrakciója. Ez azt jelenti, hogy akik a Szigetre érkeznek átlagosan több mint 7 napot töltenek Magyarországon.

80-85 ezer külföldi látogatója van minden évben a Szigetnek: ez a szervezők számításai szerint azt jelenti, hogy a fesztivál 650 ezer vendégéjszakát generál a turizmusnak - ez a teljes éves magyar forgalom 5 százalékát teszi ki. A rendezvény az egyik legismertebb magyar brand lett, ahová 100 országból érkeznek vendégek.

Január óta 70 százalékban egy amerikai befektetési alap, a Providence Equity Partners a tulajdonosa a cégnek: az ügyvezető szerint ennek nincs köze a visszalépéséhez, a tárgyalások is ettől függetlenül zajlottak. A fesztiválalapító szerint azonban nem kell attól tartani, hogy a Sziget eddigi képéhez, szellemiségéhez nagyot változtatna a pénzügyi befektető megjelenése, a cél a külföldi terjeszkedés.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.