2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Nincs leállás: úgy tankolnak a magyarok, mintha nem lenne holnap


A múl évben 7,4 százalékkal tankoltunk többet a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagvállalatainak benzinkútjainál - írja a Világgazdaság. Mindez azt jelenti, hogy a magyarok fogyasztása 3,72 milliárd literre nőtt a 2018-as évben.

Nagymértékben nőtt a benzinfogyasztásunk tavaly, ezen belül is sokkal öbbet tankoltunk a prémiumkategóriás benzinekből, míg a 98as oktánszámúból estek az eladások. A benzinből 1,42, a gázolajból 2,31 milliárd liter fogyott.

Grád Ottó, a MÁSZ főtitkára az idei évre is növekvő tendenciát vár. A szervezet benzinkútjain kerül értékesítésre az országban eladott üzemanyag háromnegyede.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked