2017. március 26. vasárnap Emánuel
Hírek » Utazás

Nem viccelnek Gerendaiék: 4 luxusstrandot építenek a Lupa-tónál

A budakalásziak szerint elvették tőlük a Lupa-tavat, amikor eladták Gerendai Károlynak, aki így luxusstrandokat építhet a területen - idézte a tegnapi Magyar Nemzet egy nemrég tartott lakossági fórumon elhangzottakat.

A lakossági fórumon a legtöbben a hangos strandolók, a megnövekedett autóforgalom, valamint a kevés információ miatt panaszkodtak. A háromórás beszélgetés vége felé azonban egyre többen beszéltek arról is, hogy jó ötlet egy rendezett strand építése, de a belépés legyen sokkal olcsóbb a budakalásziaknak.

Higgye el, Gerendai úr, mi a Sziget fesztivált is jegy nélkül "élvezzük", olyan hangos!

- fakadt ki az egyik budakalászi lakos a Lupa-tó fejlesztésével kapcsolatos lakossági fórumon, ahol a beruházó Gerendai Károly ismertette a terveket.

A mintegy hetven résztvevő lakos közül a legtöbben azt kifogásolták, hogy tavaly, a Lupa-strand próbaüzeme idején egész éjjel lehetett hallani a fürdőzőket. Gerendai Károly szerint ugyanakkor az egész próbaidő alatt mindössze két olyan este akadt, amikor volt valamilyen esemény, minden más esetben este hatkor bezártak. A későbbiekben sem lesz sok éjszakai program, a strandok reggel kilenctől sötétedésig lesznek nyitva.

Gerendai ismételten leszögezte, hogy nem fesztivált, hanem strandot akarnak építeni, a helyieket pedig arra kérte, hogy jelezzék, ha ők hangosak, mert csak így tudnak ezen változtatni.

Elismerte, hogy lesznek súrlódások a lakókkal, sőt bizonyos problémákat nem is tudnak majd megoldani, de szerinte tekintettel lesznek a helyiekre, már csak azért is, mert rájuk is potenciális vendégként tekintenek.

A tavalyi próbaüzem után idén már két strandot is üzemeltetnek, az egyik prémiumszolgáltatást nyújt 3000 forintos belépőért, a másik pedig alapszolgáltatást ad majd a vendégeknek 1000 forintért. A helyiek húszszázalékos kedvezményt kapnak majd a mindenkori árakból. 

A fórumon részt vevők kifogásolták az alacsony eladási árat is, mert - mint ahogyan arról múlt héten beszámoltunk - a tó önkormányzati részben lévő részét 118 millió forintért szerezték meg Gerendaiék. Az összeget hivatalos értékbecslés után állapította meg az önkormányzat, ennek megfelelően nem Gerendai Károlyék adták az árat.

A beruházók a következő években "Budapest tengerpartját" alakítanák ki a Lupa-tavon, összesen négy strandot, búvárközpontot, wakeboard-központot, sportcentrumot és vendéglátó egységeket hoznának létre, ezekre összesen 2,5 milliárd forintot költenének. Az infrastrukturális beruházások is jelentősek lesznek, jelenleg ugyanis a tó rendes parttal sem rendelkezik, a környéken pedig nincs vécé, világítás, sőt egy rendes kuka sem.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Megtudtuk, melyik autómárkával spórolhatjuk a legtöbbet: íme a lista
Milliókba kerülhet, ha drágább autót választasz.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Sehol sem vagyunk Európához képest: törpe házak épülnek csak Magyarországon

Az talán nem meglepő, hogy Európa legmagasabb épületei nem Magyarországon találhatók, az Egyesült Királyságban és Oroszországban ugyanis még 300 méter magasságot meghaladó építményeket is találhatunk.  Hazánkban...
 

Itt a tuti trükk: így lesz puha a kiszáradt sarkad

A lábápolás sarkalatos kérdése a megkeményedett sarkak kezelése. Sokan reszelik, testápolóval kenik, a tuti módszer viszont nem ez. Ha a más módszerek helyett inkább hajbalzsamot kensz a sarkadra...
NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

kert
03.23-04.20
Országos

Lidl

03.23-03.29
Országos

Aldi

03.23-03.29
Országos

Spar

03.23-03.29
Országos

Interspar

03.23-03.29
Országos

Auchan

03.23-04.12
Országos

Auchan

03.23-03.29
Országos

Tesco

03.23-03.29
Országos

  Ajánlatunk