2017. április 29. szombat Péter
Hírek » Utazás

Nem viccelnek Gerendaiék: 4 luxusstrandot építenek a Lupa-tónál

A budakalásziak szerint elvették tőlük a Lupa-tavat, amikor eladták Gerendai Károlynak, aki így luxusstrandokat építhet a területen - idézte a tegnapi Magyar Nemzet egy nemrég tartott lakossági fórumon elhangzottakat.

A lakossági fórumon a legtöbben a hangos strandolók, a megnövekedett autóforgalom, valamint a kevés információ miatt panaszkodtak. A háromórás beszélgetés vége felé azonban egyre többen beszéltek arról is, hogy jó ötlet egy rendezett strand építése, de a belépés legyen sokkal olcsóbb a budakalásziaknak.

Higgye el, Gerendai úr, mi a Sziget fesztivált is jegy nélkül "élvezzük", olyan hangos!

- fakadt ki az egyik budakalászi lakos a Lupa-tó fejlesztésével kapcsolatos lakossági fórumon, ahol a beruházó Gerendai Károly ismertette a terveket.

A mintegy hetven résztvevő lakos közül a legtöbben azt kifogásolták, hogy tavaly, a Lupa-strand próbaüzeme idején egész éjjel lehetett hallani a fürdőzőket. Gerendai Károly szerint ugyanakkor az egész próbaidő alatt mindössze két olyan este akadt, amikor volt valamilyen esemény, minden más esetben este hatkor bezártak. A későbbiekben sem lesz sok éjszakai program, a strandok reggel kilenctől sötétedésig lesznek nyitva.

Gerendai ismételten leszögezte, hogy nem fesztivált, hanem strandot akarnak építeni, a helyieket pedig arra kérte, hogy jelezzék, ha ők hangosak, mert csak így tudnak ezen változtatni.

Elismerte, hogy lesznek súrlódások a lakókkal, sőt bizonyos problémákat nem is tudnak majd megoldani, de szerinte tekintettel lesznek a helyiekre, már csak azért is, mert rájuk is potenciális vendégként tekintenek.

A tavalyi próbaüzem után idén már két strandot is üzemeltetnek, az egyik prémiumszolgáltatást nyújt 3000 forintos belépőért, a másik pedig alapszolgáltatást ad majd a vendégeknek 1000 forintért. A helyiek húszszázalékos kedvezményt kapnak majd a mindenkori árakból. 

A fórumon részt vevők kifogásolták az alacsony eladási árat is, mert - mint ahogyan arról múlt héten beszámoltunk - a tó önkormányzati részben lévő részét 118 millió forintért szerezték meg Gerendaiék. Az összeget hivatalos értékbecslés után állapította meg az önkormányzat, ennek megfelelően nem Gerendai Károlyék adták az árat.

A beruházók a következő években "Budapest tengerpartját" alakítanák ki a Lupa-tavon, összesen négy strandot, búvárközpontot, wakeboard-központot, sportcentrumot és vendéglátó egységeket hoznának létre, ezekre összesen 2,5 milliárd forintot költenének. Az infrastrukturális beruházások is jelentősek lesznek, jelenleg ugyanis a tó rendes parttal sem rendelkezik, a környéken pedig nincs vécé, világítás, sőt egy rendes kuka sem.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Indul a grillszezon: mutatjuk, mennyiből leszel vérbeli "nyárspolgár"
Te melyik típus vagy: gázos, villany, esetleg faszenes?


Feliratkozom a hírlevélre!
 

 

Egyetlen csárt, amivel 30 koktélt készíthetsz

A mai csárttal már a péntek estére hangolódunk! Ha időnként te is vendégül látod a barátaidat, a következő ilyen alkalmon próbálj ki néhány rövid koktélt. Természetesen ne mind a 30-at, de több...
 

Így távolítsd el házilag a fogadra ragadt makacs szennyeződést

Keveseknek van ideje és pénze a fogorvosra, azonban mindenki csillogó fehér fogakra vágyik. Nekik érdemes lehet otthoni fogfehérítési módszerrel próbálkozni, amihez nem kell más, csak 1 evőkanál...
NÉPSZERŰ
FRISS

Diego

05.01-04.30
Országos

Lidl

04.27-04.30
Országos

Interspar

04.27-05.03
Országos

Spar

04.27-05.03
Országos

Tesco

04.27-05.03
Országos

Auchan

04.27-05.03
Országos

Aldi

04.27-05.03
Országos

Aldi

Grill
04.27-06.01
Országos