19 °C Budapest

Nem hitted volna: ez okozza a legtöbb sérülést idén a Balatonnál

2019. augusztus 21. 17:30

Egy életmentés és közel háromezer szakszerűen ellátott sérülés - ez az idei Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat (BESZ) mérlege. A Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtóinak idén is a kagylók okozta sérülések és kisebb sportsérülések adták a legtöbb feladatot.

A Magyar Vöröskereszt idén már 13. alkalommal indította el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát. A szolgálatban részvevő 320 fiatal önkéntes a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látta el 12 Balaton-parti település 19 strandján, június 28. és augusztus 20. között - számolt be honlapján a szervezet.

Idén az önkéntesek 2735 esetben segítettek, a leggyakoribb sérülések közé tartozott a kagyló okozta vágások, kisebb horzsolások, rovarcsípések vagy a különböző sportsérülések, rosszullétek.

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat huszonnegyedik munkanapján egy sikeres újraélesztés is történt, a Magyar Vöröskereszt önkéntesei Balatonfenyvesen élesztettek újra egy 60 év körüli nőt, aki fürdőzés közben lett rosszul. A legeseménydúsabb nap július 20-án volt, ezen a szolgálati napon 111 alkalommal fordultak a strandolók a vöröskeresztes elsősegélynyújtókhoz.

A szolgálat ideje alatt Balatonfenyves Központi strandon keresték fel legtöbbször az elsősegélypontot, ahol 280 alkalommal volt szükség az önkéntesek munkájára. A szolgálat 2007-es indulása óta összesen 42 222 esetet láttak el szakszerűen a vöröskeresztesek és hét esetben történt közvetlen életmentő beavatkozás.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Magyar Vöröskereszt 13 éves Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát 2019-ben is teljes egészében vállalati támogatásokból és adó 1 százalékos felajánlásokból valósította meg a Vöröskereszt.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm