2020. október 22. csütörtök Előd

Nem hinnéd, mit osztogatnak a balatoni játszótereken: te odafigyelsz a védelemre?


A nyári hónapokban egymilló forint értékű naptejet osztottak szét abban a balatoni akcióban, amelynek keretében az UV sugárzás veszélyeire hívták fel a figyelmet. Volt olyan szálloda, ahol ingyen járt naptej a koktélok mellé és egyes hajókon is ingyen osztogatták a fényvédő termékeket Füred Kapitány, a balatoni mesehős segítségével. A nyári időszak után, ősszel is osztanak majd naptejeket, főként balatoni játszótereken - áll az akció szervezőinek közleményében.

A kampány keretében több helyen létrehozták az UV-mentes strandot. Itt ingyenes naptejet is kaptak a gyerekek, amelynek szétosztásában a vízimentők is közreműködtek. Több óvodába, rendezvényre és szállodába is vittek naptejet a szervezők.

Varga László, a Hotel Aura igazgatója szerint a vírusveszély idején egy kicsit megfeledkeztek a turisták a fényvédelem fontosságáról. Nyáron a vendégek gyakorta mondták, hogy otthon felejtették naptejüket, mert leginkább arra koncentráltak, hogy a bőröndbe el ne felejtsék betenni szájmaszkjukat - mesélte. Itt néhány héten át ingyen kaptak naptejeket a vendégek.

A fényvédelem fontosságát hangsúlyozó akcióba bevonták a balatoni mesehőst, Füred Kapitányt is. Ő BAHART (Balatoni Hajózási Zrt. ) hajóin osztogatott a rejtvényeket helyesen megfejtő gyerekeknek naptejet. Az akció keretében közel egymillió forint értékű naptejet osztottak szét.

A kampány keretében további naptejeket osztanak majd szét ősszel is.

Főként a játszótereken és szállodákban. Mint a szervezők közleménye állítja: Ősszel is figyelni kell a fényvédelemre. Nem csak napos időben, hiszen a borult idő sem jelent teljes védelmet. Ha nem túl vastag a felhőzet, az UV bizonyos körülmények között áthatol, vagy a felhő szélekről visszaverődik. Ha nem érezzük naposnak az időt, még akkor is le tudunk égni egy-egy kirándulás alatt. Ezért kell vigyázni és megfelelő faktorszámú fényvédő krémet használni - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó