2020. július 9. csütörtök Lukrécia

Nem gondolnád: innen jön a legtöbb turista Magyarországra


Németországból érkezik a legtöbb turista Magyarországra - derült ki az Eurostat adataiból. Nem kevés pénzt hagynak itt, átlagosan napi 24 ezer forintot költenek el a német turisták. Ami a magyarokat illeti: meglepő, de nem Horvátország a legkedveltebb úticél.Kiderült, hogy hová utaznak az egyes EU-tagállamok állampolgárai a legszívesebben: országokra lebontva lehet megnézni, honnan érkezik a legtöbb turista, és hova utaznak az egyes országok lakói. Ami az EU egészét illeti: az Eurostat adataiból, amelyeket a hvg.hu szemlézett kiderült, hogy az uniós polgárok 84,3 százaléka Európán belül nyaralt, a három legkedveltebb EU-n kívüli úticél az Egyesült Államok, Törökország és Thaiföld.

Magyarországon a turisták 53 százaléka magyar, 47 százalék külföldi: az összes vendég 6,6 százaléka német, csak feleennyi brit. A listán a harmadikok a csehek.

Kiderült, a legtöbb pénzt is a németek hagyják itt, átlagosan naponta 74 eurót (majdnem 24 ezer forintot).

A magyarok legkedveltebb úticélja - nem nyáron, hanem egész évben - Németország, a magyar turisták 6,9 százaléka ment oda. A listán a második Ausztria, és meglepetésre csak a harmadik lett a magyarok kedvenc nyaralóhelye, Horvátország.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS