11 °C Budapest

Nem csak a turistákat károsítják meg a taxisok: így járnak rosszul a magyarok is

Pénzcentrum
2019. július 10. 12:31

A nyári tömegrendezvényekhez kapcsolódóan összevont személyszállítói ellenőrzést végeztek négy régió közlekedési hatósági szakemberei az elmúlt két hétben Budapesten, Sopronban és Zamárdiban. A megerősített létszámmal végrehajtott ellenőrzés során 227 taxit vizsgáltak meg, 9 esetben bevonták a jármű forgalmi engedélyét és rendszámát. A fővárosi repülőtéren május közepe óta zajló fokozott ellenőrzések nyomán további 26 esetben alkalmazták ezt a szankciót, a határozott hatósági fellépés kedvező hatása már a hivatalos partner taxiszolgáltató fuvarszámaiban is megmutatkozik.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közúti ellenőrei június végén, július elején a Volt Fesztivál és a Balaton Sound helyszíneinek közvetlen közelében, valamint Budapest kiemelt közlekedési csomópontjainál (Keleti Pályaudvar, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Népliget) dolgoztak. A megvizsgált 227 taxi közül 16 esetében találtak hiányosságot, jellemzően a szolgáltatás nyújtásához szükséges engedélyek hiányát. A feltárt mulasztások miatt több esetben 200 ezer forinttól 800 ezer forintig tartó bírságot szabtak ki, kilenc jármű forgalmi engedélyét és hatósági jelzéseit a helyszínen bevonták.

A közlekedési hatóság Balatonnál dolgozó egyik munkatársával történt meg, hogy az ellenőrzésre kiszemelt gépkocsi vezetője az ellenőr felszólításának nem tett eleget, autójával elsodorta őt, könnyebb sérülést okozva. A helyszínre kiérkező rendőrök a 26 éves budapesti férfit őrizetbe vették. A minisztérium a leghatározottabban elítéli a sofőr magatartását, munkatársának mielőbbi jobbulást kíván.

A szabályszegő taxisok nemcsak az utasokat csapják be, hanem a Magyarországra érkező turisták megkárosításával az ország hírnevének is ártanak. A közlekedési hatóság szakemberei 2019. május 11-e óta fokozott ellenőrzést végeznek a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren. Az elmúlt közel két hónapban 617 járművet vizsgáltak meg, 40 esetben találtak hiányosságot, 26 jármű forgalmi engedélyét és hatósági jelzéseit vonták be. A reptér üzemeltetőjének hivatalos taxis partnere a tavalyi év azonos időszakához képest mintegy 9 százalékos növekedést tapasztalt a fuvarszámokban. E bővülés részben a fokozott ellenőrzések érdemi visszatartó erejének tudható be. A hatóság a teljes idegenforgalmi főszezonban folytatja a célzott ellenőrzéseket az utasok és a tisztességes, szabálykövető vállalkozások védelme érdekében.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem