2018. április 26. csütörtök Ervin

Nem csak a külföldiek, hanem a magyarok is szeretnek itthon kikapcsolódni


2018. januárban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,6, a belföldi vendégek által eltöltötteké 14 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit. A kereskedelmi szálláshelyek - folyó áron számolt - összes bruttó árbevétele 11 százalékkal emelkedett.

2018. januárban az előző év azonos hónapjához képest:

  • A külföldi vendégek száma 3,7, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 7,6 százalékkal emelkedett, és megközelítette a 789 ezret. A vendégéjszakában mért forgalom mindegyik szállástípusban jelentősen nőtt. A vendégéjszakák kilenctizedét realizáló szállodákban 5,1 százalékos volt a növekedés mértéke. A külföldi vendégéjszakák száma valamennyi turisztikai régióban nőtt.
  • A belföldi vendégek száma 13, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 14 százalékkal bővült, és meghaladta a 744 ezret. A vendégéjszakában mért forgalom az üdülőházak kivételével mindegyik szállástípusban emelkedett. A vendégéjszakák száma a Tisza-tó kivételével valamennyi turisztikai régióban nőtt.
  • A szállodák szobakihasználtsága 2,3 százalékponttal, 44,8 százalékra nőtt.
  • Az összes bruttó árbevétel 11 százalékkal (27 milliárd forintra), ezen belül a szállásdíjbevétel 9,3 százalékkal (14 milliárd forintra), a vendéglátás bevétele 24 százalékkal (6 milliárd forintra), az egyéb szolgáltatások bevétele 4,7 százalékkal (6 milliárd forintra) emelkedett folyó áron. A külföldi szállásdíjbevétel 7,1, a belföldi 12 százalékkal magasabb volt az előző év januárinál.
  • Széchenyi Pihenőkártyával a kártyatulajdonosok 12 százalékkal többet, több mint 1 milliárd forintot költöttek a kereskedelmi szálláshelyeken. SZÉP-kártyával 1709 szálláshelyen, köztük 786 szállodában fizethettek a vendégek.

2018. január 31-én az előző év azonos időpontjához képest:

  • 80 egységgel több, 2480 kereskedelmi szálláshely működött hazánkban. A kiadható szobák száma 1,8 százalékkal nőtt.

 

JÓL JÖNNE 750 EZER FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 750 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől a Cetelem (THM 14,49%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az ERSTE Bank, a Provident, valamint a Budapest Bank gyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS