8 °C Budapest

Nem csak a külföldiek, hanem a magyarok is szeretnek itthon kikapcsolódni

2018. március 20. 18:00

2018. januárban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,6, a belföldi vendégek által eltöltötteké 14 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit. A kereskedelmi szálláshelyek - folyó áron számolt - összes bruttó árbevétele 11 százalékkal emelkedett.

2018. januárban az előző év azonos hónapjához képest:

  • A külföldi vendégek száma 3,7, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 7,6 százalékkal emelkedett, és megközelítette a 789 ezret. A vendégéjszakában mért forgalom mindegyik szállástípusban jelentősen nőtt. A vendégéjszakák kilenctizedét realizáló szállodákban 5,1 százalékos volt a növekedés mértéke. A külföldi vendégéjszakák száma valamennyi turisztikai régióban nőtt.
  • A belföldi vendégek száma 13, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 14 százalékkal bővült, és meghaladta a 744 ezret. A vendégéjszakában mért forgalom az üdülőházak kivételével mindegyik szállástípusban emelkedett. A vendégéjszakák száma a Tisza-tó kivételével valamennyi turisztikai régióban nőtt.
  • A szállodák szobakihasználtsága 2,3 százalékponttal, 44,8 százalékra nőtt.
  • Az összes bruttó árbevétel 11 százalékkal (27 milliárd forintra), ezen belül a szállásdíjbevétel 9,3 százalékkal (14 milliárd forintra), a vendéglátás bevétele 24 százalékkal (6 milliárd forintra), az egyéb szolgáltatások bevétele 4,7 százalékkal (6 milliárd forintra) emelkedett folyó áron. A külföldi szállásdíjbevétel 7,1, a belföldi 12 százalékkal magasabb volt az előző év januárinál.
  • Széchenyi Pihenőkártyával a kártyatulajdonosok 12 százalékkal többet, több mint 1 milliárd forintot költöttek a kereskedelmi szálláshelyeken. SZÉP-kártyával 1709 szálláshelyen, köztük 786 szállodában fizethettek a vendégek.

2018. január 31-én az előző év azonos időpontjához képest:

  • 80 egységgel több, 2480 kereskedelmi szálláshely működött hazánkban. A kiadható szobák száma 1,8 százalékkal nőtt.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem