11 °C Budapest

Nekik szuperolcsó a nyaralás Magyarországon

Pénzcentrum
2012. július 24. 15:34

A Magyar Turizmus (MT) Zrt. ausztriai külképviseletének frissen elkészült trendriportja alapján idén is várhatóan rekord közeli számú osztrák turista érkezik Magyarországra, akik számára hazánk továbbra is kedvező üdülési célország - tájékoztatta lapunkat az MT Zrt.

Az optimista vendégforgalmi várakozásokat alátámasztja, hogy az Európai Unión belül Ausztriában a legalacsonyabb a munkanélküliség, valamint az elmúlt negyedévben 32 ezer új személygépkocsit értékesítettek az osztrák piacon, ami jó indikátor a fizetőképes kereslet alátámasztására. Ráadásul olyan osztrák "független források", mint a Bank Austria, vagy az osztrák statisztikai hivatal idén is megerősítették, hogy Magyarországon éri a legtöbbet az osztrákok eurója, ami szintén ösztönzőleg hat a beutazó turizmusunkra.

Az osztrák statisztikai hivatal kalkulációja szerint vásárlóérték paritáson számítva 76 százalékos az árelőnyünk, azaz majd kétszer több turisztikai szolgáltatást tudnak vásárolni az osztrákok nálunk, mintha otthon költenék el ugyanezt a pénzt. A "Urlabseuro" listán hazánkat egyedül Bulgária és Románia előzi meg, ám ezen desztinációk nem számítanak az osztrákok kedvelt nyaralóhelyei közé. Olyan kedvelt turisztikai célországokat hagyunk "testhosszal" magunk mögött, mint Horvátország (120), Görögország (107), Franciaország (102) és Olaszország (100). Tekintettel arra, hogy egybehangzó felmérések szerint az osztrákok számára nyaralási célpontjuk kiválasztásánál elsőrendű szempont a kedvező ár-érték arány, így a turisztikai főszezon előtt publikált "elfogulatlan és pártatlan" számítások igen biztatóak az Ausztriából várható vendégforgalmunk idei alakulását tekintve is.

Az Ausztriából hazánkba irányuló turisztikai forgalom az elmúlt években töretlen növekedést mutat. A gazdasági válság és az erőteljes osztrák belföldi kampány ellenére az elmúlt négy esztendőben Ausztriából évről évre nőtt az érdeklődés hazánk turisztikai kínálata iránt. 2011-ben minden eddiginél több osztrák vendéget és vendégéjszakát regisztráltak a hazai kereskedelmi szálláshelyek, ahol 295 ezer osztrák vendég 810 ezer éjszakát töltött el, ami - az összehasonlítható mutatók alapján - minden idők legjobb Ausztriából érkező vendégforgalmának számít.

Hazánk számára a TOP 10 turista-küldőország alkotta piaci tortából Ausztria részesedése mára 12 százalékosra nőtt. Ausztria hazánk második legnagyobb turisztikai küldőpiaca, ahonnan az éves turisztikai költés az elmúlt évek átlagában 90 milliárd forintra tehető. Magyarország a rövidebb szabadságolások tekintetében dobogós célország az osztrák turisták számára, akik főleg az egészségturisztikai szolgáltatásokat és kulturális programokat keresik nálunk.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem