7 °C Budapest

Nagy változás a magyar utakon: a jövő lassan tényleg elkerülhetetlen

MTI
2019. december 27. 12:00

Nyolc új elektromos töltőpont létesült az országban. Az új töltők Bordányban, Baján, Békéscsabán, Szarvason és Orosházán találhatók.

Az MVM Csoporthoz tartozó NKM Mobilitás Kft. Bordányban 1 db Ensto 2*22 kW AC típusú töltőt, Baján 1 db Efacec töltőt telepített, 50 kW DC + 43 kW AC csatlakozókkal, amellyel már Pécs és Szeged között is lehet tölteni az autókat, így ezzel együtt Baján már összesen 4 db töltőt üzemeltet a társaság - írja közleményében az NKM. A Mobiliti Békéscsabán 1 db AC töltőt cserélt le DC villámtöltőre, így ide is az Efacec 50+43 kW típus került, valamint itt is összesen már 4 db töltő üzemel. Szarvason 2 db Ensto 2*22 kW AC töltő került az autósok használatába. Orosházán pedig 3 db Ensto 2*22 kW AC töltőt telepített az NKM.

Ezekkel a töltőkkel együtt a Mobiliti összesen 137 töltőt telepített országszerte, amelyek közül 21 db DC töltő, míg 117 AC töltő, összesen 284 töltési ponttal. Az NKM 2020-ban a Jedlik programon belül Kecskeméten, Szegeden, Cegléden és Győrben fog telepíteni további töltőket. Ezeken felül a Mobiliti ügyfeleik januártól már eseti töltéssel, vagyis az applikáció letöltése nélkül is tudnak töltést indítani, megfelelve ezzel az új törvényi szabályozásnak.

Az új töltők telepítésén kívül a Mobiliti két új együttműködési megállapodást is kötött külföldi partnerekkel annak érdekében, hogy a szolgáltatást még jobban kiterjessze és az ügyfelek minden, az e-autózásból fakadó előnyt ki tudjanak használni. A Plugsurfing mellett két roaming szolgáltatóval, a Gireve-el és a DCS-el kötött megállapodást a társaság. A Gireve ügyfelei Európa szerte 34 országban több mint 76 000 töltési ponthoz férnek hozzá, amelynek immáron része a Mobiliti is. A DCS a német autógyártók roaming szolgáltatója, amellyel az összes ilyen típusú autó tulajdonosa is tölthet a Mobiliti oszlopokon a többi, Európában elérhető közel 130 ezer töltési pont mellett.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm