8 °C Budapest

Nagy karbantartás kezdődik csütörtökön Budapesten: itt a pontos menetrend

MTI
2018. október 3. 10:00

Karbantartás miatt csütörtökön két hétre bezár a budapesti Déli pályaudvar.

A forgalom október 4-től 17-én éjfélig szünetel a pályaudvaron. A jegypénztár és az ügyfélszolgálat is zárva lesz.A MÁV közleménye szerint olyan karbantartási munkákra kerül sor a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon, a peronokon, amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni.

A karbantartás miatt leginkább érintett Budapest/Déli-Tatabánya-Győr, Budapest/Déli-Székesfehérvár, Budapest/Déli-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon és egyes mellékvonalaikon a menetrend is módosul.

A Budapest/Déli-Győr vonalon közlekedő S10-es, a Budapest/Déli-Oroszlány között közlekedő S12-es, a Budapest/Déli-Pusztaszabolcs/Dombóvár vonalon közlekedő S40-es, a Budapest/Déli-Dunaújváros vonalon közlekedő S42-es és a Budapest/Déli-Székesfehérvár között közlekedő Z30-as jelzésű elővárosi személyvonatok Kelenföld állomásról közlekednek és oda is érkeznek. A vasárnapi munkarend szerint a Budapest/Déli-Győr vonalon közlekedő elővárosi gyorsított vonatok Budapest/Keletibe érkeznek és onnan indulnak.

A Göcsej InterCity (IC958 és IC959) Zalaegerszeg felé Kelenföldről indul, Zalaegerszeg felől viszont Budapest/Keletiig közlekedik. Szintén a kelenföldi állomásról fordulnak a szombathelyi, zalaegerszegi, veszprémi, nagykanizsai, keszthelyi, tapolcai és ljubljanai gyorsvonatok, továbbá egyes InterCity járatok is.

A Budapest-Pusztaszabolcs vasútvonal korszerűsítési munkái miatti változások továbbra is érvényben lesznek, ezért az S40-es és S42-es vonatok továbbra sem érintik a Kelenföld és Érd felső közötti állomásokat és megállóhelyeket. Az S36-os és G43-as vonatok változatlanul Kőbánya-Kispest, Tárnok, Martonvásár, illetve Székesfehérvár állomások között szállítják az utasokat.

A zágrábi (200-as és 201-es számú) Agram nemzetközi gyorsvonat a Déli helyett a Keletiből indul és oda is érkezik. Ugyancsak a Keletiből indul Zágráb felé a (204-es és 205-ös) Gradec gyorsvonat, amely azonban Zágráb felől csak Kelenföldig közlekedik. Ezeken felül szombaton és vasárnap az S42-es vonatok csak Kelenföld-Pusztaszabolcs állomások között közlekednek a Pusztaszabolcs-Dunaújváros vonalon végzett pályakarbantartás miatt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Továbbá a Szombathely-Budapest vasútvonalon Székesfehérvár-Várpalota állomások között október 8-17-ig pályakarbantartási munkálatok miatt vonatpótló autóbuszok közlekednek. Az érintett szombathelyi, zalaegerszegi és veszprémi vonatok - a buszok hosszabb menetideje miatt - az alapmenetrendhez képest a Kelenföld-Székesfehérvár viszonylatban korábban, míg a Székesfehérvár-Kelenföld útvonalon később közlekednek.

A MÁV kiemelte: az érintett vonatok jelentős része Kelenföld vasútállomásról fordul, amely a 4-es metróval, valamint a budai fonódó villamosokkal közelíthető meg. A BKK és a MÁV-START egyeztetett arról, hogy a karbantartás idején a 4-es metrójáratok csúcsidőben gyakrabban közlekednek.

A BKK járatain a vasúti menetjegyek és bérletek nem érvényesek - jegyezték meg, hozzátéve: ezek árát a vasúttársaság a Kelenföld és Déli pályaudvar közötti szakaszra rész- és időarányosan visszatéríti. A visszatérítési igénnyel a MÁV-START ügyfélszolgálatához lehet majd fordulni. A kelenföldi vasútállomás jegypénztárában - kezelési költség levonása nélkül - kérhetik vissza a fel nem használt viszonylatra eső menetdíjrészt azok az utasok, akik a Déli pályaudvarig, illetve a pályaudvarról érvényes jegyet váltottak elővételben.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm