Na ne! Kiderült, meddig marad az extrém hideg

2017. január 8. 19:01

A hét második felében némileg mérséklődik az extrém hideg, de akkor is csak maximum 5 Celsius-fokig melegedhet a levegő, a minimumok továbbra is többfelé mínusz 10 fok körül alakulnak. Emellett többször várható havazás is, az erős, olykor viharos szél miatt hóátfúvásokra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőre virradó éjszaka az ország keleti felén több helyen valószínű hószállingózás, gyenge havazás. Napközben a Dunántúl jelentős részén többnyire kevés felhő lesz az égen, másutt borult és gyengébben felhős időszakok váltakoznak, többfelé valószínű hószállingózás, havazás. Késő délutántól, estétől egyre inkább az északi országrészben várható csapadék. A középső országrész kivételével nagy területen lesz erős, néhol viharos a szél, amely további hófúvásokat okoz. Délutántól országszerte mérséklődik a szél.

KATTINTS! Friss időjárás hírek aloldalunkon!

A legalacsonyabb hőmérséklet hétfőn általában mínusz 15 és mínusz 8 fok között alakul, de Nógrádban és a Duna-Tisza közén akár mínusz 22 fokig is hűlhet a levegő. Napközben a Dunántúlon mínusz 4 és mínusz 1, keletebbre mínusz 9 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőre az extrém hideg veszélye miatt Nógrád megyére másodfokú, Budapestre továbbá Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológia szolgálat. Emellett szintén másodfokú figyelmeztetést adtak ki hófúvás veszélye miatt Győr-Moson-Sopron megyére, ahol a friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet. Szintén a hófúvás miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyére.

Kedden a napsütés mellett helyenként kisebb havazás, hózápor is lehet. A leghidegebb órákban általában mínusz 16 és mínusz 9, napközben mínusz 10 és mínusz 5 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán változóan felhős lesz az ég. Napközben nem valószínű csapadék, de éjszaka északnyugaton már hó, ónos eső lehet. Este északnyugaton megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 17 és mínusz 10, a maximumhőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2 fok között valószínű.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Csütörtökön és pénteken több helyen valószínű csapadék: a Dunántúlon ónos eső, eső, másutt többnyire hó. Pénteken reggel átmenetileg ónos esőre is számítani lehet. Többfelé megerősödik a szél is. Csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 13 és mínusz 5, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul. Pénteken mínusz 4 és plusz 1 fok között alakulnak a minimumok, napközben 0 és plusz 5 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton már csak néhol lehet havazás, hózápor hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, de továbbra is több helyen lesz erős a szél. A leghidegebb órákban mínusz 7 és mínusz 1, napközben 0 és plusz 5 fok között alakulnak a hőmérsékleti értékek.

Vasárnap délután, este az ország déli felén havazás is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 12 és mínusz 5, a legmagasabb mínusz 2 és plusz 2 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem