7 °C Budapest

Mutatjuk, mikor vegyél eurót a nyaraláshoz

2016. június 3. 19:01

Alig két hét múlva kezdődik az iskolai szünet, jövő héten kezdődik a foci EB, így egyre többen tervezik már idei nyaralásukat. A vakáció célpontja és időpontja sok családnál már eldőlt, sokan mégis az utolsó pillanatig húzzák külföldi utazás esetén a valutavásárlást. A forint elmúlt napokban tapasztalt erősödését azonban érdemes lehet kihasználni, mivel aki megfelelő időzítéssel vásárolja meg a nyaraláshoz szükséges valutát, az akár sok pénzt megspórolhat.

Az évek során megszokhattuk, hogy a forint árfolyama akár egyik hétről a másikra jelentősen gyengülhet, így nem mindegy, mikor és milyen árfolyamon szerezzük be a nyaraláshoz szükséges eurót vagy kunát. Az euró árfolyama az elmúlt egy évben csak ritkán gyengült 310 forint alá, így a jelenlegi, 312 közeli árfolyam kifejezetten jó lehetőséget teremt a nyaralásra szánt valuta beszerzésére.

Az elmúlt napokban pozitív tendencia tapasztalható a hazai fizetőeszköz mozgásában és a korábbi 316 körüli szintekről egy hónapos csúcsra, 310 közelébe mozdult az euró árfolyama - hívja fel a figyelmet Buró Szilárd, az Equilor Befektetési Zrt. szakértője. Ugyan a Fitch hazánk adósbesorolásának javításával közvetlenül nem hozott forinterősödést, de július elején a Moody's is felülvizsgálja a magyar államadósság-besorolást, és amennyiben felminősítés mellett döntenek, megnőhet a kereslet a magyar eszközök iránt, ami a forintot közvetlenül is erősítené.

Szintén pozitívan hathat a forint-euró árfolyamra, ha a britek a június 23-i népszavazáson az Európai Unióban maradás mellett teszik le voksukat, ezen várakozások azonban már elkezdtek beépülni az árfolyamba és részben ennek is köszönhető a mostani erősödés. Buró Szilárd egyelőre kevéssé tartja valószínűnek, hogy huzamosabb ideig a jelenleginél sokkal erősebb lehet a forint. Ez pedig azt jelenti, hogy érdemes előre gondoskodni a külföldi tartózkodásra szóló valutakészletről, és akár már a mostani szinteken bevásárolni, mivel egy általános hangulatromlás könnyen visszalökheti az euró árfolyamát a 317-es szint közelébe.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 17:16
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm