2020. augusztus 14. péntek Marcell

Mutatjuk, hogy választanak szálláshelyet a magyar utazók: ez az elsődleges szempont


Az utazni vágyók egyetértenek abban, hogy megváltoztak az utazási szokások, és a biztonság lett az elsődleges szempont. Mind a családosok, mind a párban utazók inkább a belföldi desztinációkat választják emiatt, azonban igen eltérő, hogy mit tartanak szem előtt a gyermekkel, és mit a gyermek nélkül utazók, hogy milyen szállástípust választanak, illetve, hogy milyen szolgáltatásokat részesítenek előnyben.

Az egyes külföldi országok "vörös", "sárga" és "zöld" besorolása, a karanténkötelesség és a szállásfoglalás továbbra is aktív beszédtéma az interneten az utazni vágyók körében. A bizonytalan határon túli nyaralások helyett inkább a biztonságosabb, belföldi turisztikai célpontokat veszik célba idén nyáron az utazók, így hazánk eddig kevésbé felfedezett régiói is sok látogatóra számíthatnak.

Gyermekekkel másabb az utazás?

A gyermekkel utazóknak jelentősen eltérőek az igényeik a gyermektelenekkel szemben, az átlagnál fontosabb a szállás minősége és a félpanziós vagy a teljes ellátás lehetősége, így véve le a terhet a szülők válláról. Emellett minden egyéb szempontból is körültekintőbbek, elsődleges számukra, hogy szükség esetén milyen könnyen érhető el orvosi ellátás, a szálláshely gyermekbarát-e, illetve, hogy van-e lehetőség gyermekfelügyeletre.

Előnyt jelent a vízpart és a közelben lévő, alternatív gyermekprogramok, ezen kívül a távolság is befolyásoló tényező. Többnyire olyan úti célt választanak, amely autóval kényelmesen megközelíthető - derült ki a Lounge Group eheti elemzéséből.

Szálloda vagy apartman?

Az ország középső régiójában élők elsődleges információforrása a szálláshelyekkel kapcsolatban az internet, emellett pedig az apartmanokat részesítik előnyben. Számukra fontos a szálláshely nyújtotta szabadság, hogy opcióként választhatják a főzést, illetve, hogy a különböző vendéglátóhelyeken, éttermeken keresztül még inkább megismerhetik úti céljuk környezetét. A budapesti lakosok inkább barátaik, ismerőseik tapasztalatára támaszkodnak, és a szállodákat preferálják. Amennyiben találnak olyan szállást, ami megfelelő számukra, szeretnek visszajárni ezekre a bevált helyekre.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.