2020. szeptember 22. kedd Móric

Mozgalmas és változékony lesz az időjárás a héten


Csapadékos, de az átlagnál melegebb idő lesz - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.


Tóth Tamás kiemelte, nagyon mozgalmas és változékony, de az ilyenkor szokásosnál enyhébb lesz a héten az időjárás.

A hét elején szokatlan meleg levegő alakítja az időjárást, akár az átlagnál 10-12 fokkal melegebbre lehet számítani.

Szerdán ugyan átvonul egy hidegfront a térségünkön, amelynek hatására a hét második felében fokozatosan visszaesik a hőmérséklet, de még mindig a februári átlagnak megfelelő, országos átlagban 5 fokig melegszik fel a levegő, a hét legvégén aztán újabb enyhülés várható - ígérte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A csapadékról Tóth Tamás azt mondta, 24-36 óránként váltják majd egymást a nedvesebb és a szárazabb léghullámok. Kedden számíthatunk csapadékra, ez szerda délutánra elmúlik, a szél viszont megerősödik. Újabb eső csütörtökön, pénteken várható.

Ekkor eleve hidegebb levegő lesz fölöttünk, a magasabban fekvő helyeken havas eső, a legmagasabb hegycsúcsainkon havazás is lehetséges

- fogalmazott a meteorológus.

Tóth Tamás arra figyelmeztetett, bár egyre közelebb a tavasz, még visszatérhet a tél.

A tavaszra is jellemző, hogy az északi területekről hidegebb levegő árasztja el időről időre Európát, ez azt jelenti, hogy ha statisztikailag egyre inkább megyünk is a tavaszba, a hideg levegő a sarkvidéki területeken összpontosul, ezért még vehet télies fordulatot az időjárás

 

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó