2020. augusztus 14. péntek Marcell

Most már biztos: olcsóbb lesz a benzin itthon is


Nemcsak a kőolaj, hanem az európai üzemanyagok jegyzésára is hatással van a hazai árképzésre, de biztosra vehető, hogy a magyarországi benzin és gázolaj jelentősen olcsóbb lesz a következő napokban.

Természetesen ha az olaj világpiacán drámai események zajlanak, az hatással lesz a magyarországi üzemanyagok árára is - mondta Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj-szövetség főtitkára a Magyar Nemzetnek.

Az viszont, hogy milyen mértékben és milyen ütemben következik be, már a vállalatok árképzési mechanizmusának is kérdése. Nem várható, hogy egy húszdolláros árváltozás a kőolajpiacon ugyanekkora mértékben és azonnal megjelenjen a feldolgozott termékek árában. Különösképpen azért nem, mert az üzemanyagok árának jelentős része adó, az előállítási költség csak mintegy a felét teszi ki. A jövedéki adó és az áfakulcs nem változik

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.