2018. augusztus 20. hétfő István

Megszületett a döntés: évek óta erre vártak a Malév-utasok

  • Napi.hu
  • 2018. augusztus 7. kedd 09:04

Több ezer pórul járt magyar utas kaphatja vissza a pénzét a csődbe ment nemzeti légitársaságnál megvásárolt, de fel nem használt jegyeiért cserébe. Több milliárd forintról van szó - írja a Napi.hu.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) által eddig visszatartott 11,4 millió dollárnyi összeget kaphatnak most meg azok, akik annak idején Malév jegyet vásároltak utazási irodán keresztül, de az utazásra már nem kerülhetett sor a légitársaság 2012-es csődje miatt.

Az összeget azért zárolta légiközlekedési szervezet, mivel egy orosz pénzintézet, a Vnyesekonombank (VEB) is igényt tartott erre a pénzre, hiszen a Malév egy jelentős összeggel tartozott a banknak.

2015-ben az Európai Utazási Irodák és Túraszervezők Szövetsége (ECTAA) 184 utazási iroda nevében beperelte a légiközlekedési szervezetet, és az amszterdami bíróság döntése értelmében az utasok visszakapják a befizetett pénzük egy jelentős részét.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 11 millió forintot, 16 éves futamidő mellett már 2,30 százalékos THM-el, és havi 68 279 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a legnagyobb kereskedelmi bankok ajánlatai sem: az OTP Banknál például 69 206 forintos törlesztőt ígér a 2,65 százalékos THM; míg az Erste Banknál némileg magasabb, 2,71 százalékos THM is alacsonyabb, 70 513 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek, és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS