2020. július 14. kedd Örs, Stella

Megszületett a döntés: évek óta erre vártak a Malév-utasok

  • Napi.hu
  • 2018. augusztus 7. kedd 09:04

Több ezer pórul járt magyar utas kaphatja vissza a pénzét a csődbe ment nemzeti légitársaságnál megvásárolt, de fel nem használt jegyeiért cserébe. Több milliárd forintról van szó - írja a Napi.hu.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) által eddig visszatartott 11,4 millió dollárnyi összeget kaphatnak most meg azok, akik annak idején Malév jegyet vásároltak utazási irodán keresztül, de az utazásra már nem kerülhetett sor a légitársaság 2012-es csődje miatt.

Az összeget azért zárolta légiközlekedési szervezet, mivel egy orosz pénzintézet, a Vnyesekonombank (VEB) is igényt tartott erre a pénzre, hiszen a Malév egy jelentős összeggel tartozott a banknak.

2015-ben az Európai Utazási Irodák és Túraszervezők Szövetsége (ECTAA) 184 utazási iroda nevében beperelte a légiközlekedési szervezetet, és az amszterdami bíróság döntése értelmében az utasok visszakapják a befizetett pénzük egy jelentős részét.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS