6 °C Budapest

Megszólalt a budapesti reptér: ezekre az intézkedésekre lehet számítani

2020. március 17. 10:30

Március 17-én, kedden lépett életbe az a kormányrendelet, amely külföldi állampolgárok részére megtiltja a Magyarországra való belépést. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren mától minden érkező utas okmányait ellenőrzik. Okmányellenőrzés után Magyarországra csak a magyar állampolgárok léphetnek be. A külföldi állampolgárokat a hatóság visszafordítja, és elutazásukig az erre a célra kijelölt tranzit részen várakozhatnak.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér nem zár be, ezután is fogad és indít járatokat, azonban keddtől Magyarországra csak magyar állampolgárok léphetnek be. A repülőtérről bárki - külföldi és magyar állampolgár is - elutazhat a következő napokban is. 

A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság minden járat minden utasát a határellenőrzési pontnál okmányellenőrzésnek veti alá. Családok együtt utazása esetén, amennyiben legalább az egyik fél magyar állampolgár, a külföldi állampolgársággal rendelkező hozzátartozója (gyermek, szülő, nagyszülő, házastárs) beléphet Magyarországra.

Továbbra is érvényben van az a rendelkezés, hogy azok a magyar állampolgárok, akik Dél-Koreából, Iránból, Izraelből, Kínából, vagy Olaszországból érkeznek haza, a belépésnél kötelező egészségügyi szűrésen esnek át.

Azok a külföldi állampolgárok, akik nem léphetnek be Magyarország területére, az erre a célra kijelölt tranzitban várakoznak elutazásukig. A tranzitban várakozó utasoknak a Budapest Airport takarót, élelmet, ásványvizet, és igény esetén arcmaszkot biztosít.

A Budapest Airport a Repülőtéri Rendőri Igazgatósággal együtt felkészült a határellenőrzés végrehajtására. A zökkenőmentes folyamat érdekében ezt követően minden légijárat a 2B Terminálra érkezik majd, és az okmányellenőrzés is itt történik.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem