2020. július 8. szerda Ellák

Megrohanták a hoteleket, panziókat: rengetegen nyaralnak Magyarországon


2019. júniusban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 3,7, a belföldi vendégek által eltöltötteké 3,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőházakban, valamint a közösségi szálláshelyeken). A szezonális- és naptárhatás figyelembevételével a külföldivendég-éjszakák száma 2,2, a belföldivendég-éjszakák száma 1,2 százalékkal bővült. A kereskedelmi szálláshelyek - folyó áron számolt - összes bruttó árbevétele 13 százalékkal emelkedett.

2019. júniusban az előző év azonos hónapjához képest a külföldi vendégek száma 5,0, a vendégéjszakáké 3,7 százalékkal nőtt. A szálláshelyekre érkezett 586 ezer vendég közel 1,5 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégéjszakák száma a panziók kivételével mindegyik szállástípusban emelkedett. A vendégéjszakák több mint felét a Budapest−Közép-Dunavidék régióban töltötték a külföldi vendégek, 2,7 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A balatoni régióban 5,5 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma - áll a KSH friss adatközlésében.

A belföldi vendégek száma 2,8, a vendégéjszakák száma 3,8 százalékkal bővült. A vendégek száma 698 ezer, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma 1,6 millió volt. Ez utóbbi mutató értéke a szállodákban és a kempingekben nőtt, a panziókban, a közösségi szálláshelyeken és az üdülőházakban enyhén csökkent. A belföldi vendégek körében a Balaton, Budapest−Közép-Dunavidék és Észak-Magyarország voltak a legnépszerűbb régiók. A vendégéjszakák száma a legalacsonyabb forgalmat realizáló Tisza-tó kivételével mindegyik turisztikai régióban bővült.

A szállodák szobakihasználtsága 1,1 százalékponttal, 65,8 százalékra emelkedett. Az összes bruttó árbevétel folyó áron 13 százalékkal (54 milliárd forintra), ezen belül a szállásdíjbevétel 15 százalékkal (33 milliárd forintra) emelkedett. Széchenyi Pihenőkártyával a kártyatulajdonosok összességében 2,7 milliárd forintot fizettek a kereskedelmi szálláshelyeken, amely az alacsony bázishoz viszonyítva 58 százalékos növekedést jelent.

2019. június 30-án az előző év azonos időpontjához képest 64-gyel kevesebb, 3343 kereskedelmi szálláshely 92 ezer szobával és 307 ezer férőhellyel működött. 2019. január-júniusban az előző év azonos időszakához képest a kereskedelmi szálláshelyek által regisztrált vendégéjszakák száma 0,4 százalékkal nőtt és összesen 13 millió volt. A külföldi vendégek 0,8 százalékkal (6,7 millió), a belföldi vendégek 0,1 százalékkal (6,3 millió) több vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken.

A szállodák szobakihasználtsága 0,1 százalékponttal, 57,2 százalékra nőtt. A kereskedelmi szálláshelyek folyó áron összesen 8,9 százalékkal több, 237 milliárd forint bruttó árbevételt értek el.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS