Megkezdődtek a foglalások a húsvéti szünetre: ide utaznának a járványoptimisták

Pénzcentrum2021. február 25. 10:01

Megkezdődött a májusi és a nyári előfoglalási hullám az egyik legnagyobb magyar szállásportálon és napról napra nő a foglalások száma a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján is. A legnépszerűbb időszak viszont a közelgő húsvéti szünet.

Február utolsó két hetében dinamikusan kezdtek nőni a belföldi foglalások, amelyeknek körülbelül 40 százaléka a tavaszi, illetve a nyári szünetet megelező időszakhoz, tehát április-május-juniushoz köthető, nagyobb részük pedig már a július-augusztus hónapokhoz kötődik - ismertette az InfoRádiónak a Szállás.hu vezérigazgatója. A most beérkező foglalások száma hétről hétre erősödik 2-3 százalékkal, a jelek szerinte tehát beindult egy erőteljes tervezési és foglalási kedv, tette hozzá Szigetvári József.

A nyári foglalások jellegében kis mértékben nagyobb az aránya a kisebb házak, apartmanok és vendégházak foglalásainak a hotelekbe, wellness-szállodákba érkezőkkel szemben, mint korábban. A tavaszi időszakra azonban már hangsúlyosabb az eltolódás, tehát a jelek szerint

a biztonság és az elkülönülés erősen beépül még az emberek keresési szokásai közé.

Eközben a külföldi desztinációk tekintetében relatíve kevés még a foglalás, annak ellenére, hogy a Szállás.hu felmérése azt mutatja, az igény megvan, de egyelőre inkább kivárnak az utazni vágyók. Megfigyelhető, hogy az emberek olyan jellegű szállásokat, foglalási lehetőségeket keresnek, amelyek alapvetően könnyen módosíthatóak és lemondhatóak, illetve előleg nélküliek, hogy amennyiben mégis korlátozásokra kerül sor, gyorsan és egyszerűen szabadulni tudjanak tőlük.

Címkék:
utazás, húsvét, turizmus, járvány, nyitás, turisztika, szállodák,