2020. február 23. vasárnap Alfréd

Megdöbbentő, mennyi autós trükközik rokkantkártyával az országban


Pár év alatt meredeken emelkedett a mozgássérült kártyás ügyek száma - írja az Index.

Az Országos Rendőr-Főkapitányságtól származó statisztikák szerint míg 2016-ban 160 esetben jártak el a rendőrök ilyen esetben, addig 2018-ban már 375-öt regisztráltak. Vagyis országosan több mint kétszeresére nőtt az ilyen ügyek száma. Az ORFK amúgy konkrétan így jegyzi ezeket az eseteket: "rendőri eljárásban regisztrált, közokirat-hamisítás bűncselekmények száma ahol, az elkövetés tárgya a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványa és az eljárásjogi döntés vádemelés, bíróság elé állítás, vagy vádhalasztás."

Ez nem kevés, ráadásul akadnak gócpontok (azaz egy akad...) az országban. Elég nagy a szórás ugyanis, ha megyei bontásban vizsgáljuk a helyzetet. 2018-ban 11 megyében egyáltalán nem volt lezárt eljárás mozgássérült kártyák miatt, öt másik megyében pedig csak 1-2 esetet regisztráltak egész évben. Ehhez képest Budapesten 375 esetben történt vádemelés, bíróság elé állítás, vagy vádhalasztás.

Címlapkép: Getty Images

Jól jönne 4 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 4 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 69 895 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (72 095 Ft/hó; THM 9,96%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az OTP (80 275 Ft/hó; THM 13,79 %) ajánlata, de érdemes megnézni az K&H és az Erste ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk