2019. április 26. péntek Ervin

Megbénulhat a budai közlekedés: eddig húzódhat a BAH-csomópont lezárása


Megkezdődött a kiürítés a fővárosi BAH-csomópontnál, ahol második világháborús robbanótesteket hatástalanítnak. A művelet területén mostantól részleges területzár van érvényben, vagyis bemenni oda már nem lehet, csak onnan távozni. Az Alkotás utcán még halad a forgalom, azt majd a teljes lezárás idején állítják le.

Friss!
Feloldották a zárást, megindulhat a forgalom a BAH-csomópontnál. A lakók visszatérhetnek a lakóhelyükre. Egyedül a Csörsz utca marad lezárva, ahol a robbanótestek elszállítása zajlik.

Több száz rendőr dolgozik a kiürítésen. Összesen 520 ingalant kell elhagyniuk az embereknek. A XI. és XII. kerületieknek a MOM Kulturális Központ, az I. kerületieknek pedig a budavári közterület-felügyelet ügyfélszolgálati irodája a befogadóhely. Ezeken a helyeken programok is lesznek majd.

A Koltai Jenő Sportcentrum területén az építkezés során több, különböző típusú második világháborús robbanószerkezeteket találtak, ezeket ma a honvédség tűzszerészei hatástalanítják. A művelet idejére mintegy fél kilométeres körben kiürítik a városrészt, lezárják a BAH-csomópontot, valamint az Alkotás utca és a Hegyalja út egy szakaszát is. Várhatóan késő délután lehet visszatérni a területre.

Lezárják ma várhatóan a délelőtti órákban 16 óráig a BAH csomópont környékét, valamint az Alkotás utcát a Csörsz utca és a Hegyalja út között, mert tűzszerészek dolgoznak. Már lezárták a Csörsz utcát az Avar utca és az Alkotás utca között, illetve az Avar utcát a Hegyalja út és a Csörsz utca között. Várhatóan 11 óráig a 17-es és a 61-es villamos a Csörsz utca és a BAH csomópont megállóhelyen megállás nélkül halad át.

- tájékoztatott a BKK a közösségi médiában.

A honvédségi tűzszerészek megállapítása szerint a fővárosi BAH-csomópontnál talált robbanótestek közül mindkét bomba nagyon jó állapotban van, a gyújtószerkezetek érintetlenek - közölte a fővárosi kormányhivatal. A robbanótestetek kívülről rozsdásak, de a gyújtószerkezetük érintetlen.

Friss hírek a lezárásról

A BAH-csomópont teljes területét lezárták, nem lehet bemenni sem autóval, sem gyalogosan a környékre. A 17-es és a 61-es villamos terelve a Krisztinaváros át közlekedik, a Móricz Zsigmond körtér és a Déli pályaudvar közötti megállókat nem érinti.

A 8E autóbusz módosított útvonalon közlekedik, a Süveg utca és a Döbrentei tér közötti megállókat nem érinti. A 110-es és a 112-es autóbusz terelve jár, nem érinti az Apor Vilmos tér és a Sánc utca közötti megállókat. A 139-es, a 140-es, a 140A és a 142-es autóbusz rövidített útvonalon a külső végállomás és Kelenföld vasútállomás között közlekedik. A 212-es autóbusz módosított útvonalon jár, Svábhegy felé nem érinti az Alsóhegy utca és a Galántai utca közötti, a Boráros tér felé pedig a Királyhágó tér és a Petőfi híd, budai hídfő közötti megállókat.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

KIHÚZNA A BAJBÓL 300 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 24 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 14 261 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 13,79%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 14 875 forintos törlesztőt (THM 18,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

04.25-04.30
Országos

Interspar

04.25-04.30
Országos

Aldi

04.25-04.30
Országos

Lidl

04.25-04.30
Országos

Auchan

04.25-04.30
Országos

Tesco

04.23-04.30
Országos

Praktiker

Tavasz, nyár, kert
04.04-07.31
Országos

  Ajánlatunk