2020. december 4. péntek Borbála, Barbara

Még le sem vizsgáztak, máris ugrik a jogsi: kidobott pénz a semmiért?


Fél évvel hosszabbodnak meg a jogosítványszerzéssel kapcsolatos határidők - közölte a közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár. Érsek István emlékeztetett, a jogosítványszerzéssel kapcsolatban, így a képzésre, valamint a vizsgáztatásra vonatkozólag több határidőt határoznak meg a jogszabályok. Miután rengeteg megkeresés érkezett mind a vizsgaközponthoz, illetve magához az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz, ahol egyébként ismert volt is probléma, hogy a veszélyhelyzet miatt gondok merülhetnek fel, a tárca a jogszabályok megváltoztatásával 180 napra, vagyis hat hónapra hosszabbította a határidőket, hogy senkit ne érjen hátrányosan a vizsgáztatások szünetelése.

A határidőkkel kapcsolatosan kifejtette, a járművezetést illetően alapvetően az elméleti vizsgák megkezdésére és azok letételére, valamint az utolsó forgalmi vizsga teljesítsére vonatkoznak határidők, amely a jelen időszakban az ITM becslése szerint mintegy 8 ezer ember érintenek. Így ezeket kellett kitolni, hiszen sokak utolsó "megmérettetése" éppen a veszélyhelyzetre esett volna - fogalmazott az InfoRádiónak a közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár. Kérdésre válaszolva hozzátette, ez egy jelentős anyagi hátrányt is jelentett volna az érintettek számára,

ugyanis, ha valaki nem teljesíti időben a vizsgáztatási kötelezettségeket, akkor akár a teljes képzés megismétlésére is szükség lehetett volna, ami egy B-kategóriás kurzusnál 200 ezer forintot meghaladó költséget jelent, de egy teherautóvezetői vagy buszvezetői jogosítvány ára a 300 ezer forintot is elérheti.

Érsek István arra is kitért, miután néhány hetes szünet után májusban feloldásra kerültek a vizsgáztatások, a pandémiás helyzetre figyelemmel, fokozott elővigyázatossággal láttak újból munkához. A korlátozások a veszélyhelyzet megszüntetésével párhuzamosan lazulnak, ugyanakkor továbbra is készültségben zajlanak a számonkérések, hogy azok senki számára ne jelentsenek felesleges kockázatot.

A közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár hozzátette, természetesen arra is tekintettel vannak, hogy várhatóan egyre többen szeretnének majd vizsgáztatni, ami a kapacitások növelését fogja igényelni a vizsgaközpont részéről.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Súlyos problémára világított rá a járvány második hulláma: ideje észbe kapni!
Egyre többen keresnek olyan megoldást, melyben biztonságba érzik saját magukat és a családtagjaikat.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk