12 °C Budapest

Márciustól itt kell útfelújításokra számítani a fővárosban

2016. március 1. 21:32

Több, a budapesti közlekedés és a közterületek fejlesztését szolgáló útfelújítás kezdődik a fővárosban 2016 tavaszán, melyeknek köszönhetően megújul a főváros számos területe. A többek között felújítják a XVI. kerületi Csömöri út János utca és Szlovák utca közötti részét, illetve a X. kerületi Keresztúri út vasúti átjáró és Határmalom utca közötti szakaszát is - írja közleményében a BKK.

Március elején induló útfelújítások

  • XVI. kerületi Csömöri út János utca és Szlovák utca közötti szakaszának felújítása

A Csömöri út tervezett szakaszán 2x1 forgalmi sávval 8 méter széles aszfaltburkolatot építenek. A meglévő süllyesztett szegélyeket elbontják és helyette kiemelt szegélyeket, víznyelőket építenek. A jelentős parkolási igény kielégítése érdekében mindkét oldalon párhuzamos parkolósávok létesülnek, valamint az út mellett található házak könnyebb megközelítése érdekében a kapubejárók is átépülnek. A György utcai és a Mátyás király utcai csomópontokban a már meglévő gyalogos átkelőhelyen a gyalogosok védelmére középszigetet alakítanak ki. A felújítandó teljes szakaszon átépülnek a járdák.

A Szlovák úti csomópont kapacitásának növelése érdekében a csomópontban egy önálló jobbra kanyarodó, valamint egy egyenes és balra kanyarodó sávot alakítanak ki. Új közvilágítási oszlopokat telepítenek a teljes hosszon, melyek energia ellátását a földben vezetett kábelek fogják biztosítani.

  • XXII. kerületi Klauzál Gábor utca Csiperke utca és Zabola utca közötti szakaszának és a Csiperke utca Áron utca és a Klauzál Gábor utca közötti szakaszának felújítása

A Zabola utcától az Áron utcáig tartó 430 méter hosszú szakasz újul meg. A töredezett burkolat lemarása után - elsősorban a csatornanyomvonal felett - kijavítják a burkolatot. A teljes szakasz mindkét oldalán, a régi szegélyek elbontását követően újakat építenek, illetve a megfelelő vízelvezetés kiépítéséről is gondoskodnak.

  • III. kerületi Hatvany Lajos utca Juhász Gyula utca és Hadrianus utca közötti szakaszának felújítása

Az útfelújítással érintett mintegy 825 méteres szakaszon a teljes útburkolat megújul. Az Újmegyeri térnél lévő buszforduló csatlakozásainál lecserélik az út teljes pályaszerkezetét, illetve felújítják a forgalomterelő szigeteket. A szakaszon, illetve buszfordulónál található buszmegállóhoz vezető járda is megújul. A szegélyek cseréjét is elvégzik az útpálya szélén a forgalomterelő szigeteknél és a járdák zöldfelülettel való találkozásánál is. A buszöblök bazaltbeton burkolattal épülnek ki.

Március második felében induló útfelújítások

  • III. kerületi Nagyszombat utca Lajos utca és Bécsi út közötti szakaszának felújítása

A Nagyszombat utca felújításával egy időben az úttest bal oldalán párhuzamos, a jobb oldalán 45 fokos ferde parkolókat alakítanak ki. A meglévő járdákat szélesítik, és öntött aszfalttal, illetve a Bécsi út - Szőlő utca közötti szakaszon térkő burkolattal újítják fel. A Nagyszombat utca - Szőlő utca - Bokor utca csomópontjában 3 új, kiemelt gyalogátkelőhely létesül.

  • XIV. kerület Hősök tere - Kós Károly sétány - Hermina út kerékpáros főútvonal korszerűsítése

A főváros kerékpáros átjárhatósága érdekében a BKK az egyes városrészek közötti gyors és kényelmes eljutást lehetővé tevő úgynevezett kerékpárforgalmi főhálózat kialakítását végzi. Ennek a programnak a keretében kerül sor a Kós Károly sétányon futó kerékpársáv két végén elhelyezkedő csomópontok átalakítására. A fejlesztés eredményeként a Hősök terén a meglévő közúti forgalmi rend átalakításával folyamatossá válik a kerékpársáv, mely összeköti az Andrássy úti és a Kós Károly sétányon lévő kerékpáros útvonalakat, így a Hősök tere kerékpárral körüljárhatóvá válik. A téren a kerékpárosok biztonsága és az egyértelmű láthatóság érdekében a kerékpársáv vörös színű felületet kap. Az emlékmű mögött, a híd torkolatában kialakítanak egy forgalomterelő szigetet gyalogátkelőhelyekkel együtt, mely biztosítja a gyalogosok kapcsolatát a tér középső részéhez.

A projekt másik helyszínén a Kós Károly sétány és a Hermina út kereszteződésében egy-egy kerékpáros átvezetést alakítanak ki a kerékpárosok folyamatos haladása érdekében, és ehhez kapcsolódva módosulnak a jelzőlámpák beállításai is. Az érintett gyalogátkelőhelyeket is felújítják, illetve a vakok és gyengén látók számára taktilis burkolatokkal látják el. A felújítással egy időben a kereszteződés megvilágítása is javul.

  • X. kerület Keresztúri út vasúti átjáró és Határmalom utca közötti szakaszának felújítása

A felújítás során összesen 2 kilométer hosszan újul meg az útszakasz. A meglevő szegélyt az út mindkét oldalán, teljes hosszban elbontják és a helyére új szegély épül. Az úttest aszfaltburkolatának felső rétegét a teljes szakaszon kicserélik. A buszmegállók burkolata mindenhol megújul, továbbá ahol van rá lehetőség, buszöböl is épül. A külterületi szakaszon padka, a Danone csomóponttól a vasúti átjáróig az út jobb oldalán taktilis kövekkel ellátott járda épül, valamint új forgalomtechnikai jelzéseket helyeznek el, valamint felújítják a vízelvezető árkokat.

  • II. kerület Törökvész út és a Vend utca csomópontjának átépítése

A felújítás során átalakul a két utca torkolata, ahol középszigetes gyalogátkelőhelyet jelölnek ki. A csomópontban kicserélik a szegélyeket, valamint a járdák és a peronok is megújulnak. A vízelvezető rendszert egy víznyelővel bővítik.

  • IV. kerületi Baross utca és Perényi Zsigmond utca kereszteződésében kijelölt gyalogos átkelőhely létesül

A csomópontban 4,5 méter széles, kijelölt gyalogátkelőhely létesül. A gyalogátkelőhelynél a meglévő aszfaltréteg cseréjét végzik el.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
  •  XV. kerületi Szentmihályi út és Fazekas sor kereszteződésében kijelölt gyalogos átkelőhely létesítésül

A Fazekas soron 3 méter széles gyalogos átkelőhely létesül. A Fazekas sor és Szentmihályi út csomópontját jelzőlámpás irányítással látják el. A Szentmihályi úton lévő jelzőlámpa átkerül a 231-es busz megállója és a Fazekas sori csomópont közé. A Fazekas sor két forgalmi irányú marad, ahonnan a kikanyarodás a Szentmihályi útra mindkét irányába megengedett lesz.

  • XVI. kerületi Timur utca és Rozsos utca kereszteződésében kijelölt gyalogos átkelőhely létesül

A Timur utcán 4,5 méter széles gyalogos átkelőhelyet alakítanak ki, és azt gyalogos maszkkal ellátott sárga villogó jelzőfejekkel látják el. A jelzőfényeket biztosító készülékeket radardetektorral látják el, mely az autók érkezése esetén kapcsolja be a jelzőket.

  • XVI. kerületi Nagytarcsai út Simongát utcától történő felújítása

A Nagytarcsai utat a Simongát utcától a városhatár felé közel 1 km hosszan felújítják, amely során új kopóréteget kap az utca, valamint sebességcsökkentő középszigetet alakítanak ki. A felújítás során a Simongát utca és Nagytarcsai út kereszteződésében új járda épül a gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében.

  • XI. kerületi Somlói út Szüret utca és Mihály utca közötti szakaszának felújítása

A felújítás során a Somlói út Szüret utca és Kelenhegyi út közötti szakasza 640 méter hosszban megújul. A felújítás során, a teljes szakaszon elbontják a meglévő út pályaszerkezetét, valamint a támfal melletti szakasz kivételével az út mellett található kétoldali járda is megújul. A buszmegállók területén, valamint az út bal oldalán teljes hosszban erősített pályaszerkezetű gyalogjárda épül. A Somlói út és a Kelenhegyi lépcső között a parkolásra használt területet egy kiemelt szegéllyel határolt szigettel választják el a Somlói út burkolatától. A parkoló teljes felülete, valamint a Kelenhegyi lépcsőhöz vezető járdák is átépülnek.

  • VIII. kerületi Népszínház utca Teleki téri szakaszának felújítása

2016 áprilisában a Teleki téri hatágú csomópont (Népszínház u. - Teleki tér - szervizút - Kun u. - Bauer u. - Karácsony Sándor u.) felújítását végzik, amely során a villamos vágányzónáját és az útpályát is felújítják, valamint a téren található két villamosmegálló is átépül.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a lehetőségekhez mérten a munkavégzés idején is folyamatos legyen a forgalom. Az esetleges kellemetlenségekért ezúton kérjük az arra közlekedők és az ott lakók türelmét, egyúttal köszönjük megértésüket.

A közösségi közlekedési változásokról folyamatosan frissülő naprakész információk a BKK INFO oldalán találhatók, mobiltelefonról pedig a BKK Info alkalmazáson keresztül érhető el a Budapesti Közlekedési Központ szolgáltatása.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem