6 °C Budapest

Már nem állítja meg az utazni vágyó magyarokat semmi: hetek óta egyre többen indulnak el

2020. július 3. 16:03

A járványhelyzet csökkenésének köszönhetően számos ország nyitotta meg határait egymás állampolgárai számára. A karanténkötelesség eltörlése, a hosszú bezártsággal töltött hónapok és a jó idő az utazási hajlandóságra is hatással volt, ugyanis egyre bátrabban kelnek útra a vakációzók, és az 1 hetes utazással kapcsolatban is emelkedés volt megfigyelhető.

Június 5-től korlátozásmentesen lehet utazni Ausztria, Csehország és Szlovákia területeire, azaz nincs szükség negatív koronatesztre és a 2 hét karanténkötelességet is eltörölték. Ezen intézkedéseknek köszönhetően az utazási hajlandóság tovább emelkedett az elmúlt hetekben, a szállásfoglalással kapcsolatos említésszámok 66%-kal magasabbak voltak, mint a rendelet előtt. Habár a magyarok 40%-a szerint nincs ok a félelemre a járvány utáni turisztikai utazásokkal kapcsolatban, a tavalyi évhez képest továbbra is alacsony szinten áll a turizmus.

Merre, mivel és mennyi időre?

A magyarok 67%-a utazik évente belföldön, külföldre pedig 26%-uk látogat el. Hazánkon belül autót használnak vágyott úticéljuk eléréséhez a kirándulók, külföldre pedig leginkább repülőgéppel utaznak, aminél kiemelt szempont, hogy közvetlen, charter járat legyen.

A közösségi média rendszeres vizsgálata alapján kiderült, hogy az elmúlt időszak tervezett úticéljai között Erdély, Jesolo, Bibione, Ciprus és Horvátország szerepel, belföldön pedig megnőtt a kereslet Révfülöp, Sátoraljaújhely, Szeged és Sóstógyógyfürdő iránt, emellett pedig nagyszámban felbukkant a beszédtémák között a Kéktúra és a magyar várak felkeresése.

A tavalyi évhez képest 11%-kal népszerűbbek az 1 napos kiruccanások, főképp az aktív szabadidős tevékenységek és a városlátogatások, a gyógyfürdők iránt azonban hanyatlani látszik a kereslet. Leginkább a Budapesttől alig 60 kilométerre fekvő Katalinpuszta, a Balaton-felvidék, a Parádsasváron található Károlyi-kastély és szomszédos Ausztriában fellelhető Kittenberger élménykert jelent meg kedvelt célpontként a magyar kirándulók között. Akik több napra utaznak el (39%), kifejezetten a wellness-hétvégéket, az 1 hetet nyaralni vágyók (12%) pedig a külföldi desztinációkat részesítik előnyben. Külhoni desztinációk esetén magas a kinnrekedéstől való félelem.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mindhárom utazástípus esetében (1 napos, hétvégi, 1 hetes) a Facebook a legaktívabb tartalomforrás, élménymegosztás az Instagramon leginkább a hétvégi utazások kapcsán jelenik csak meg. Az utazási tervekről szóló videós bejegyzésekből 100%-kal több tartalom került ki az előző időszakhoz képest.

Találkozunk Nyíregyházán?

Az elmúlt időszakban megugrott az érdeklődés Nyíregyháza, azon belül pedig a Nyíregyházi Állatpark iránt, a tavalyi év ezen időszakához viszonyítva közel háromszor annyi tartalom született az interneten, mint az előző évben. Ez jórészt az újonnan átadott ökológiai tanösvényről, az Állatpark erdei iskolájában zajló programokról, az elefántfürdetésről és az újszülött majom ikrekről szólt, de a park és a város is egész évben színes lehetőségekkel várja az érdeklődőket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem