2020. augusztus 8. szombat László

Már itthon is elképesztő ütemben fogynak a Sziget-bérletek

  • MTI
  • 2014. július 3. csütörtök 10:30

A Sziget esetében idén sikerülhet megfordítani a tendenciát, és jó esély van a látogatócsúcsra - írja csütörtöki cikkében a Világgazdaság.


Gerendai Károly, a Sziget ügyvezetője a lapnak elmondta: már most több bérletet adtak el, mint tavaly összesen. Az angol, a német, a francia és az olasz piacon is megdöbbentő arányú, akár 100 százalékos a növekedés. Időarányosan a magyar piacon is duplázni tudtak, így ha a napijegyek is jól fogynak majd, akkor újra jó az esély a látogatócsúcsra. Tavaly 362 ezren látogattak ki a rendezvényre, tíz éve nem voltak olyan kevesen, mint akkor.

Az ügyvezető szerint évről évre egyre többe kerül egy zenekar Magyarországra csábítása. "Egy adott együttes tavalyhoz képest akár 30 százalékkal is többet kérhet. Folyamatosan emeli a fesztiválok közötti verseny miatt kialakult licit az árakat, a jegyárakat azonban ilyen ütemben nem lehet emelni" - mondta Gerendai Károly.

A Sziget Kft. ügyvezetője abban bízik, hogy idén sikerülhet előtörleszteni meglévő 400 millió forintos hitelüket. Gerendaiék még 2012 őszén vásárolták vissza teljesen a céget az Est Media Nyrt.-től. A 677 millió forintos vételárból a médiacég kiegyenlíthette tartozásait a hitelezőknél, ráadásul két évig visszavásárlási opciót is szerzett - emlékeztet az újság.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.