2020. július 13. hétfő Jenő

Magyar utazók, figyelem: durván változik a KRESZ ebben az országban

  • hvg.hu
  • 2018. június 18. hétfő 08:30

Július elsejétől lassabban kell majd hajtani a francia utakon, ugyanis életbe lép a hónapok óta tárgyalt új rendelet - írja a HVG.

A hónapok óta tartó társadalmi és parlamenti vita után a francia kormány bejelentette a 18 közlekedésbiztonsági intézkedésből álló csomag bevezetésének időpontját. Az új szabályozás július elsejétől lép hatályba, és a leglényegesebb eleme, hogy azokon a lakott területen kívüli főútvonalakon, amelyeknél a haladási irányokat fizikai akadályok (korlát, fal) nem választják el, 

a megengedett legnagyobb sebességet óránként 90-ről 80 kilométerre csökkentik, ami így mintegy 400 ezer kilométernyi utat érint.

A bejelentés egyébként óriási felháborodást váltott ki az autósokat és motorosokat képviselő egyesületek és képviselők részéről - idézi a lap, és a felmérések szerint a franciák 76 százaléka nem támogatja az intézkedést. A miniszterelnök ugyanakkor elmondta: vállalja a népszerűtlenséget, ha azzal évente 300-400 életet menthet meg.


JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS