12 °C Budapest

Luxus? Százezreket költenek erre a tehetős magyarok

2016. január 23. 13:03

Minden évben magyarok ezrei indulnak síelni a téli szezonban. Pedig egy-egy hétvégi síelés nem olcsó mulatság, a síbérletek árai igen borsosak, de még ennél is többet kell költeni a sífelszerelésre. Mennyit kell erre szánnia annak, aki most szeretné elkezdeni ezt a téli sportot? Mutatjuk az árakat.

Nehéz pontosan megmondani, hogy mennyibe kerül egy teljes sí vagy snowboard felszerelésre, ugyanis az olcsóbb termékektől a határ szinte a csillagos ég. A Pénzcentrum körképe alapján azonban idén ezek az árak várnak a boltokban:

{{EMBED:infogram_0_sifelszereles-397" title="sífelszerelés}}

A táblázatból jól látszik, hogy még akkor is, ha igyekszünk az alacsonyabb árfekvésű termékeket választani, akkor is legalább 120 ezret kell elköltenünk egy komplett sífelszerelésre. Ebben pedig még nincsenek is benne olyan kiegészítők, mint a sapka, sál vagy esetleg egy síbakancstartó zsák.

Abban az esetben pedig, ha mindenből a drágábbat választjuk, akkor akár milliós összegeket is elkölthetünk a sí vagy snowboard felszerelésre, és még nem is indultunk el síelni. Azt persze nem szabad elfelejteni, hogy ezeket a felszereléseket akár használtan is beszerezhetjük például különböző síbörzéken vagy esetleg az interneten.

Hova? Mennyiért?

Ha megvan a felszerelés, akkor elkezdhetünk azon gondolkozni, hogy hol szeretnénk kipróbálni az új sílécünk vagy snowboardunk. A síelni vágyó magyarok legkedveltebb úticélja évek óta Ausztria, de sokan választják a Francia és Olasz síterepeket is.

Az utóbbi egy-két évben Olaszország lett egyre kedveltebb, mivel itt rengeteg fejlesztés által Dél-Tirolban, a Dolomitokban egy hatalmas, több száz kilométeres pályarendszer jött létre, ami minden síelést kedvelő számára egy fantasztikus, különleges élményt jelent. Mindemellett a francia Alpok is egyre népszerűbbek, egyre többen térnek ide vissza és vállalják a hosszú utazást, amiért változatos, hóbiztos síelési lehetőségben lehet részük

- válaszolta megkeresésünkre korábban a Neckermann utazási iroda.

KATTINTS! Luxus? Százával, ezrével utaznak most ide a tehetős magyarok

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A síutak ára nagyon változó, jelentősen függ attól, hogy milyen messze utazunk, mekkora pályarendszerre veszünk síbérletet és attól is, hogy milyen szállást választunk. De általában a külföldi pályákon az egynapos felnőtt síbérletek árai 10 ezer forint körül mozognak.

Mi a helyzet a hazai pályákon?

Idén a túl enyhe időjárás miatt a nagyobb hazai sípályák is csak januárban tudtak kinyitni, ezeken a pályákon - bár jóval rövidebbek - sokkal olcsóbban csúszhatunk, az egynapos hétvégi felnőtt belépőt is pár ezer forintból megúszhatjuk. Azonban, ha a hazai pályák mellett döntünk, akkor indulás előtt mindenképpen tájékozódjunk arról, hogy aznap biztosan nyitva van-e az általunk választott pálya.

Ne feledd a biztosítást, ha külföldre mész!

A síelés a legveszélyesebb tömegsport, könnyen balesetet szenvedhetünk akár önhibánkon kívül is. Biztosítás nélkül, magunknak kell állnunk mentésünk, kórházba szállításunk (milliós), ellátásunk (1000 euro/nap), esetleges műtétünk, gyógyszerünk költségeit is. Ezek az anyagi kockázatok pedig nem állíthatók szembe az utasbiztosítás napi 500 forintos átlagos személyenkénti költségeivel.

Vigyázat! - Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem megfelelő síelésre!

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem