2020. december 5. szombat Vilma

Luxus? Százával, ezrével utaznak most ide a tehetős magyarok


Az idei síszezon nagyon rosszul indult havazás tekintetében, ennek ellenére az utazási irodák mégis jó idényre számítanak. A magyar síelők kedvenc úticélja továbbra is Ausztria, de egyre többen vállalkoznak hosszabb utazásra Franciaországba vagy Olaszországba. A síbérletek árai több tízezer forintra rúgnak, de a szállásoknak is borsos lehet az ára.


Bár a síszezon decemberben indul, a rutinos síelők már augusztusban lefoglalják az utazásukat az általuk kedvelt síterepekre. Természetes havazás tekintetében nagyon rosszul indult az idei szezon, de a nagyobb sícentrumoknál ez nem jelent gondot, a hidegben hóágyúkkal megoldják a pályák havasságát, azonban még most is sok olyan síközpont akad, ahol nem üzemel az összes felvonó.

A természetes hó hiánya miatt idén a szezon elején 1-2 százalékkal kevesebben foglalták le síelésüket, ők azonban vélhetően csak kivárnak, ezért csak az idény végére derülhet ki, hogy milyen lesz az idei szezon

- mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Rónay Osszián, a Maremonti utazási iroda tulajdonosa és ügyvezetője.

Az idei évben növekedés látszik a síutak tekintetében, évről évre egyre többen választják a téli kikapcsolódás ezen formáját. Pontos adatok azonban még nincsenek, hiszen a szezon még csak most indult be igazán

- válaszolta kérdésünkre a Télen-Nyáron utazási iroda.

Hova járunk síelni?

Továbbra is Ausztria az egyik legkedveltebb úticélja a síelni vágyó magyaroknak. A legtöbben ugyanis csak pár napra mennek síelni, ilyenkor pedig előnyt élveznek a közelebbi és könnyen megközelíthető hóbiztos síterepek. Ausztria mellett sokan mennek Szlovákiába síelni, de egyre népszerűbbek a hosszabb utazások is Olaszországba, vagy Franciaországba.

Az utóbbi egy-két évben Olaszország lett egyre kedveltebb, mivel itt rengeteg fejlesztés által Dél-Tirolban, a Dolomitokban egy hatalmas, több száz kilométeres pályarendszer jött létre, ami minden síelést kedvelő számára egy fantasztikus, különleges élményt jelent. Mindemellett a francia Alpok is egyre népszerűbbek, egyre többen térnek ide vissza és vállalják a hosszú utazást, amiért változatos, hóbiztos síelési lehetőségben lehet részük

- válaszolta megkeresésünkre a Neckermann utazási iroda.

Mennyibe kerül?

A síutak ára nagyon változó, jelentősen függ attól, hogy milyen messze utazunk, mekkora pályarendszerre veszünk síbérletet és attól is, hogy milyen szállást választunk. A síelés akár napi pár ezer forintból is megoldható, de vannak olyan helyek is ahol napi szinten akár 20-30 ezer forintot is elkölthetünk szállásra és síbérletre.


A síbérletek árairól általánosságban elmondható, hogy minél hosszabb a pályarendszer annál drágább a bérlet. Persze a síbérlet ára még nem minden, számolnunk kell az utazás költségeivel, illetve az utazás hossza is sokaknál döntő kérdés az úticél kiválasztásakor. A szállások ára pár ezer forinttól akár több tízezer forint is lehet éjszakánként attól függően, hogy milyen ellátásra van szükségünk.

Mikor váltsunk eurót?

Az elkövetkezendő időszakban nem várható nagy változás az euró árfolyamát illetően a szakértők csupán néhány forintos kilengésre számítanak. Ezért a pénzváltásoknál most talán nem az időpont lehet a mérvadó, hanem azzal spórolhatunk sokat, ha körültekintően választjuk ki azt a helyet, ahol váltani szeretnénk. Érdemes azonban utánajárnunk annak is, hogy a meglévő bankszámlánkkal milyen feltételek mellett fizethetünk külföldön, mert az is előfordulhat, hogy akár jobban járunk, ha az egész külföldi költekezésünket a bankkártyánkról oldjuk meg.

Ne feledd a biztosítást!

A síelés a legveszélyesebb tömegsport, könnyen balesetet szenvedhetünk akár önhibánkon kívül is. Biztosítás nélkül, magunknak kell állnunk mentésünk, kórházba szállításunk (milliós), ellátásunk (1000 euro/nap), esetleges műtétünk, gyógyszerünk költségeit is. Ezek az anyagi kockázatok pedig nem állíthatók szembe az utasbiztosítás napi 500 forintos átlagos személyenkénti költségeivel.

Vigyázat! - Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem megfelelő síelésre!

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk