2018. január 17. szerda Antal, Antónia

Lebuktak a taxishiénák: tömegével verik át a fővárosi utasokat

Továbbra is rengeteg a jogsértés a taxisok körében, 2017-ben több mint száz alkalommal tárt fel viteldíjjal kapcsolatos visszaélést a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) - írja a Világgazdaság.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. folyamatosan végzi a személytaxi-szolgáltatás ellenőrzését. A jogsértések száma változatlanul jelentős. Ezek a jogsértések nem sokat változtak az évek alatt: árdrágítás, órapörgetés, a taxizáshoz szükséges jogosultságok hiánya, az előírásoknak nem megfelelő felszerelés (például hiányzó POS-terminál, utastájékoztató) tartoznak ebbe a körbe. Volt olyan vállalkozó is, aki megtagadta az ellenőrzést.

Tavaly több mint száz viteldíjjal kapcsolatos visszaélést tárt fel a BKK, továbbá több mint százötven, a BKK által feldolgozott panaszbejelentés is érkezett a vállalathoz taxisok által elkért túlzott viteldíj kapcsán.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke elmondta, hogy a meglévő jogszabályok alapján szankcionálni kell az elkövetőket, az oda nem valókat pedig el kell tiltani a piactól.

JÓL JÖNNE 5 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 5 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja (THM 10,66%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank (THM 10,90%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Cetelem és a Budapest Bank kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ezek az országok a világ legnagyobb sörfogyasztói

Ha sörivásról van szó, akkor a csehek verhetetlenek. Egy új tanulmány azt vizsgálta, hogy az egyes országokban mennyi sört fogyasztottak az emberek fejenként 2017 folyamán. Tavaly egy átlagos cseh 137,38...
 

Fogadjunk, hogy eddig te sem így használtad az alufóliát

A konyha a mindennapi életünk része, sokan mégis esve-kelve mozognak benne. Úgyhogy senkinek sem árthat egy kis felokosítás. Az alufólia például csodákra képes, de azért a bikinis sütemények is megérnek...
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

01.18-01.24
Országos

Spar

01.18-01.24
Országos

Auchan

01.18-01.24
Országos

Interspar

01.11-01.17
Budapest

Spar

01.11-01.17
Országos

Aldi

01.11-01.17
Országos

Auchan

01.11-01.17
Országos

Tesco

01.11-01.17
Országos

  Ajánlatunk